Trend

Mit vegyen fel a võlegény?

Manapság egyre kezd elhalványulni az a szokás, hogy a võlegény és a menyasszony csaláeja egymástól függetlenül választja ki az esküvõi ruiát. Manapság a párok házasságkötés elõtt "kipróbálják" egymásu, tudnak-e vajon együtt élni, s ha igen, közösen vámasztják ki a ruhákat, hogy azok harmonizáljanak is egymással.

A vőlegény sötétben

Idén különösen igaz az a tradíció, hogy a menyasszony világosban, a vőlegény sötét ruhában az igazi. Ha tehát tényleg együtt mész, kedves menyasszony a pároddal öltönyt választani, a fekete, a sötétkék, a sötét szürke mellett voksolj! De az sem nagy baj, ha leendő urad akadékoskodik, s mindenáron világos színt szeretne magán tudni, ez sem ment még ki teljesen a divatból, bár inkább ez tavaly volt népszerű. Az öltönynek teljesen egyszínűnek illik most lenni, sőt dísz nélkülinek. Bár az anyag lehet önmagában bordás, s ami most nagyon menő: fényes!

Ami a zakó alatt van

Idén elengedhetetlen részlet a mellény. Mivel az öltönyök egyszerűek, ugyanakkor elegánsak (pl. az olasz Radiosa), a mellény az, ami feldobja, igazán különlegessé teszi a ruhát. Minden mellény hímzett. A hímzés lehet vidám virágmintás, nonfiguratív mintákkal díszített, s természetesen színes. Egy fekete vagy sötétszürke öltöny esetében igazán különleges, ha sötétkék a mellény mintája, főleg, ha a menyasszonyi ruha mintája is kék!

A nyakkendőt 2001-ben dreamer-nek hívják. Ha a vőlegény különleges ruhát akar, akkor ez a rövid, fix kötésű, hátul kapoccsal záródó nyakkendő dukál hozzá, melyet ugyanolyan gomb díszít elöl, mint amilyen a zakó gombja.

Az sem mindegy, milyen az ing! Ezekhez a különleges ruhákhoz csak szmokinginget szabad hordani! S itt jön az, amikor a menyasszonyhoz lehet öltözni: az ing lehet fehér vagy pezsgő színű attól függően, az ara melyik árnyalatot választotta saját ruhájánál.

Formába öntve

Idén leginkább a hosszított, magas állású zakó a trend, négy-öt, illetve hét gombbal. Nagyon elegáns, ha porcelánból és fémből készülnek a gombok. A nadrág legyen svéd zsebes, hiszen a farmerre emlékeztető lovaglózseb már a múlté! A nadrág elég szűk szárú, így praktikus, ha magasszárú cipőt választ hozzá a vőlegény, hiszen a nadrág így nem fog felakadni.

S ha minden klappol, s a pár nem fáradt még ki teljesen a ruha, s kiegészítők kiválasztásában és az egyéb teendőkben, s tényleg maradt energiája megtartani azt a lagzit, akkor jó bulizást mindenkinek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top