Trend

Sminkeljünk menyasszonyt!

Az esküvõ elõtt álló hölgyek gyakori kérdése, hogy milyen sminket használjanak a nevezetes napon, és hogyan készülhet róluk a legelõnyösebb esküvõi fénykép. Ehhez szeretnénk tanácsot adni.

A sminkelés tudománya

Amikor a fényképezőgép lencséje elé állunk, a legfontosabb cél, hogy minél tökéletesebb összhatást érjünk el. Bőrünknek olyan hibátlannak kell látszania, amennyire csak lehetséges, vagyis lehető legjobb formánkban kell megmutatkoznunk. Hogy ezt elérjük, több sminkréteget (alapozót és púdert) helyezzünk az arcunkra. Ezután egy vattapamacs vagy ecset segítségével, körkörös mozdulatokkal távolítsuk el a fölösleges pormennyiséget. Természetesen mint mindenben, itt is érdemes mértéket tartani, a kellő mennyiséget használjuk a szépítőszerekből, ne essünk túlzásba!

A szem

Szemünket húzzuk ki, hogy szép körvonalat kapjunk! A felső szemhéjat sötéttel árnyékoljuk, az alsóra világosabbat használjunk. Óvatosan az árnyékokkal – szemünk alá ne kerüljön belőle! Az árnyékoláshoz javasoljuk a természetes, semleges tónusokat. Világos árnyalatot kenjünk a szem környékére, majd közepes tónussal emeljük ki a szem redőjét. A legsötétebb színt a felső szemhéj kihúzására alkalmazzuk.

Arcszínezés

Mértéktartóan bánjunk a pirosítóval, ugyanis a bőrből származó olajokkal keveredve oxidálódik, s a nap folyamán egyre sötétebbé válik. Söpörjük át vele a hajvonalunk, szemünk környékét is, ne csak az arcot! A szemek fölötti világos por színesíti szemünket.

Az ajkak

Ajkainkra használjunk kihúzóceruzát, hogy biztosak legyünk a tökéletes körvonalakban, ráadásul ez elősegíti azt is, hogy rúzsunk minél tartósabb legyen. Ne felejtsük magunknál tartani rúzsunkat, hogy szükség esetén a nap bármely szakában segítségül hívhassuk!

Ragyogóan, csillogóan

A csillámló, ragyogó színek még mindig igen divatosak a sminkelésben. Ha szűkmarkúan adagoljuk, remek hangsúlyokat hozhatunk létre. Javasoljuk, hogy válasszunk egy kedvenc részt a szemen, arcon vagy az ajkakon, s díszítsük finom árnyalatokkal. Végezetül sose feledjük, hogy óvatosan bánjunk a festékkel – nekünk kell az érdeklődés középpontjában állnunk, nem pedig a sminkünknek! Inkább belülről árasszunk ragyogást, mint a kelleténél vastagabb festékréteg segítségével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top