Trend

Trükkök macskák ellen

Napjainkban a madarak és más vadon élõ állatok nagyobb veszélyben vannak, mint korábban. A természetes ellenfelek támadási szokási attól függõen is változnak, hogy az emberek hogyan változtatják a természetes környezetüket. Egy nem vadonban élõ ragadozó, mint a házi macska szintén hatással van környezetére.

Macskabiztos ötletek

A macskákat nem hibáztathatjuk azért, hogy megeszik a klasszikus “zsákmányállataikat” – így például a madarakat is. Óvjuk meg inkább kis szárnyas barátainkat, amennyire csak lehetséges. Tudnunk kell, hogy minden természetben élő állatnak három dologra van szüksége: élelemre, vízre és növényekre, melyek a védelmet és a fészkelési lehetőséget nyújtják. Ha madarat etetsz kertedben, az etetőt helyezd távol az ablaktól és olyan helyektől pl. bokor, ahol a macskák megbújhatnak. Az etető közelében ne használj rovarölőt!

Tudtad, hogy…

  • A nyakörvükön csengőt viselő macskák megtanulják, hogy kell rendkívül csendben becserkészni az áldozatot? Így annak nehezebb elmenekülnie. De ha a csengő mégis megszólal, a vadon élő állatok akkor sem tudják azonosítani a veszéllyel hangját.
  • Még a jól tartott, etetett macskák is vadásznak zsákmányra! A macska agyának különböző részei ilyenkor is ösztönzik őt a vadászatra és az evésre.
  • Ha egy macska elkapott egy madarat, és az túléli a támadást, a macska fogai és karmai által terjesztett fertőzések vagy a támadás okozta stressz többnyire a madár halálával végződik.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top