Trend

Nevetõ autós

Az autósokkal mindig történik valami, ha más nem, egy egér szalad át elõttük az úton, vagy a tájban gyönyörködve akad meg a szemük egy-egy szép részleten. Akadnak azért ezeknél sokkal különösebb esetek is...

Brit-szigetek

Egy Angliában végzett kutatásban a megkérdezett autósok 51 százaléka szerint a piros háromszögben fekete tehenet ábrázoló jelzőtábla arra figyelmeztet, hogy a környéken száj- és körömfájás betegség terjedt el.

Egy angliai felmérésben női autóvezetőket kérdeztek arról: mi az, amit a leginkább szeretnének elkerülni? A válaszadók közel harminc százaléka inkább hajlandó lenne kihúzatni egy fogát, mint hogy lerobbanjon a kocsija, és az út szélén kelljen rostokolnia.

Patrick O’Malley, egy ír férj sajátos módon hódította vissza feleségét. Miután Peggy elhagyta, a férj átfestette mikrobuszát, és napokon át körözött Dublinban. A kocsi oldalán jókora betűkkel ez állt: „Szeretlek Peggy”.

Amerika

Az Egyesült Államok városai közül Phoenixben a legkockázatosabb parkolni. Az autólopási mutatók itt a legrosszabbak, megelőzve Miamit és Detroitot.

A Ford nyeresége az év első felében 41 százalékkal csökkent. A cég szakemberei a gyengélkedő amerikai gazdaságot jelölik meg a veszteség okául.

A Ford első embere, Jacques Nasser 2000-ben majdnem kereken 12 millió fontot keresett. Ez mintegy 5,5 milliárd forintnak felel meg.

Az Egyesült Államok úthálózata nagyon rossz minőségű. Számítások szerint a teljes országra kiterjedő javítási munkák összege elérné a 15 milliárd dollárt (négy és fél billió forint).

Egy New York-i karosszéria-átalakító cég az új Volkswagen Beetle-t is átszabta. A tengelytávot kétszeresére növelték, és így nyolc ember fér el a kiskocsi utasterében.

Cookeville (Tennesse állam) bevásárló központjában ötórás dugót okozott egy szkunk – a görényhez hasonló állat. Bemászott ugyanis a fizetőkaput kezelő őr kabinjába, s mivel senki nem merte kivenni onnan, több száz, fizetni és távozni képtelen autóst tartóztatott föl a bűzmirigyes csöppség.

Sztárok és autók

Az idei Oscar-díj átadáson az elkényeztetett meghívottaknak már autóról sem kellett gondoskodniuk. A nemes kocsikat áruló cégek szinte sorban álltak, hogy az ünnepelt sztároknak kölcsönadhassanak egy-egy autót. Lakkfekete Cadillac limuzinok és elegáns Lincolnok várták a meghívottakat, akik egy-két hétig teljesen ingyen használhatták az álomautókat.

Madonna másfél millió dollárt kap azért a szerepéért, amelyet egy BMW reklámfilmben játszik. A videoklipet az énekesnő férje, Guy Ritchie rendezi.

Innen-onnan

A mai – a legmodernebb katalizátorral felszerelt – autók már nagyon kevés káros anyagot bocsátanak ki. Egy benzinmotoros fűnyíró környezetszennyezése felér száz modern autóéval.

Az Audi azt tervezi, hogy A8-as luxusautóiba rebarbara-nedvvel átitatott bőrüléseket épít, amelyek sokkal természetesebb illatot árasztanak az utastérben.

A vezetési vizsgát tevő ausztrál nők nagy része megbukik a gyakorlati vizsgán. De csak azok, akik csinosak – állítja egy érdekvédelmi szervezetük, és azzal vádolják a vizsgáztatókat, hogy csak azért vágják el a növendékeket, hogy még egyszer jól megnézhessék maguknak őket.

Luciano Pozouli, 18 éves olasz fiatalember bosszúból felgyújtotta szülei házát. Az ok: a papa nem a beígért Mercedest vette meg neki, hanem csak egy Fiatot.

Lasse Askolin finn rendőr becsületes ember. Amikor észrevette, hogy lejárt érvényességű jogosítvánnyal közlekedik, feljelentette magát, és ki is fizette a durván hetvenezer forintnak megfelelő kiszabott bírságot. „Ha másokat a rend betartására szorítok, akkor nem lett volna sportszerű éppen a saját kihágásom felett szemet hunynom” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top