Trend

Autókról, csak nõknek

Még hogy a nõket nem érdekli az autó? Akkor miért vannak autós honlapok, amelyek csak nekik szólnak?

Alig néhány évvel ezelőtt az autózás még szinte csak a férfiakat érdekelte; az a néhány nő, aki versenyzésre, bütykölésre vagy szakmai újságírásra adta a fejét, különcnek számított. De ha ma körülnézünk egy tipikus nagyvárosban, gyakorta kevesebb férfit látunk a volán mögött, mint nőt, így hát az autó abszolút uniszex eszközzé vált. Ma már kifejezetten nők számára írt internetes autós honlapok is léteznek – hol másutt, mint Amerikában? Találtunk egy weboldalt, ahonnan ezekre a honlapokra egyetlen kattintással el lehet jutni, a címe: Cars.about.com Röviden bemutatjuk az érdekesebb csatlakozásokat.

Before you begin

(Mielőtt elkezdenéd)

Kevesen ismerik fel a nők szerepét az automobil történetében. Joanne Brickman elmeséli a nők és az automobil izgalmas sztoriját, attól a pillanattól kezdve, hogy Martha Benz elkötötte férje műhelyéből a világ első gépkocsiját.

Woman Motorist

(Női vezető)

Az első autókról és a motorsportról szóló ingyenes internetes magazin nők számára, amely hasznos információkkal szolgál mindazoknak, akik autóvásárlás előtt állnak, vagy akár csak gondolkoznak rajta.

Women at the Wheel

(Nők a volánnál)

Mivel egyszer együtt dolgoztam Mary Jacksonnal egy céges videón, igazolhatom a hölgy szakmai hozzáértését, akinek a honlapján a javításokkal kapcsolatos hasznos tippek, valamint a szerelőkkel való bánásmód leírása is szerepel.

Women’s Auto Help Center

(Autós segítségnyújtás nők számára)

Célja az autóvásárlás megkönnyítése. Segít abban, hogy az autószalonban is magabiztosan viselkedő, kellően tájékozott vevőkként lépjünk fel.

American Woman Road and Travel

(Amerikai nők utazási magazinja)

Nemcsak új és használt autókról szól ez a szórakoztató honlap, hanem bemutatja az összes módszert, amellyel a nők is megtapasztalhatják, hogy miről is szól az autó egyáltalán. Ezen módszerek egyike például az utazás.

Racerchicks.com

(Versenyző csajok)

Semmi felhajtás. Az autóversenyző nőkön kívül fontos információkat nyújt az autókról, a fenntartásukról, valamint a túlélésről is. Vagy egyszerűen csak az autó élvezetéhez.

New Vehicle Reviews

(Új autók bemutatása)

Az egyik leghasznosabb segítőeszköz új autó vásárlásánál. Autótesztelőjük hetente letesztel és megkritizál egy-egy típust – írásai az átlagautósoknak szólnak.

A honlapon szereplő további témakörök: újautó-eladások, használtautó-eladások, segítség autóvásárláshoz, tesztek, autógyártók (Kanada és Európa is), autóápolás, alkatrészek/felszerelések, művészet és az autó, autókiállítások, brit autók, autóklubok, környezetvédelem, fórumok, veterán autók, autóipar, autós honlapok, autós újságok, autós álláshirdetések, szórakoztató autós oldalak, versenysport, autómúzeumok, távirányítós modellek bemutatói, utak és útvonalak, hangok, gumik, útvonal-tervező programok, autómániások.

Ne feledjük: az információk nagy része amerikai vonatkozású, vagyis számunkra inkább érdekes, mint hasznos!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top