Trend

A Mexikói

Filmben elõször játszik együtt Brad Pitt (Harcosok klubja) és Julia Roberts (Erin Brockovich - Zûrös természet). Hozzájuk csatlakozik James Gandolfini a Maffiózókból.

A film története

A Mexikóiban Brad Pitt (Jerry Welbach), a piti simlis szerepében tűnik fel, akit egyszerre állítottak két választás elé. Egy: vagy elutazik Mexikóba a maffiafőnök utasítására, és visszaszerez egy, a „Mexikói” néven ismert, felbecsülhetetlen értékű antik pisztolyt… vagy ha nem, viseli a következményeket. Kettő: barátnője, Samantha (Julia Roberts) követelésére véget vet a maffiához fűződő viszonyának, vagy szakítanak. Jerry úgy okoskodik, hogy jobb életben és Samanthával haragban lenni, mint a másik, jóval rövidebb távú megoldás, úgyhogy útra kel délre, a határ felé. A pisztoly felkutatása könnyűnek bizonyul. Hazavinni azonban már nem olyan egyszerű. A „Mexikóin” állítólag legendás átok ül, és ezt a legendát Jerrynek minden oka megvan elhinni…, főleg amikor Samanthát túszul ejti egy bérgyilkos (James Gandolfini), hogy így biztosítsa a pisztoly biztos hazajutását.

Kiszámíthatalan fordulatok

A dolgok többnyire nem olyanok, mint amilyennek tűnnek – ezzel a megállapítással lehetne összefoglalni J.H. Wyman forgatókönyvét. A cselekmény Jerry körül bonyolódik, aki elkötelezi magát egy utolsó munkára a bűnbanda vezérének, akinek adósa; és barátnőjének, Samanthának, akinek ez a munka az utolsó csepp a pohárban, úgyhogy szakít Jerryvel. A történet során Wyman két különböző, de egymásba fonódó utazásra küldi Jerryt és barátnőjét, ám mindkettő egyformán kiszámíthatatlan. „Semmi nem úgy történik, ahogy gondolnád” – mondja maga Wyman is.

A filmet J.H. Wyman forgatókönyve alapján Gore Verbinski (Egértanya) rendezte, producerei a kétszeres Oscar-díj jelölt Lawrence Bender (Good Will Hunting, Ponyvaregény) és John Baldecchi (Simon Birch) voltak. Executive producerként William Tyrer, Chris J. Ball, Aaron Ryder és J. H. Wyman működtek közre, William S. Beasley és Paul Hellerman pedig társproducerek voltak. (A filmet Magyarországon forgalmazza a UIP – Duna Film.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top