Trend

A múmia visszatér

A múmiát 1999. május 7-én mutatták be, és rögtön a bemutató hétvégéjén rekordot döntött majd' 44 millió dolláros bevételével. A film a mai napig több mint 414 millió dollárt hozott, amivel 1999 nyolcadik legnagyobb sikere lett, minden idõk legsikeresebb filmjeinek listáján pedig a harmincegyedik.

Az új múmiasztori

1935-öt írunk – tíz évvel a mumifikált egyiptomi pappal, Imhoteppel történt szörnyű találkozás után Rick O’Connell (Brendan Fraser) és Evelyn (Rachel Weisz) boldog házasok, valamint egy eszes kissrác, a nyolcéves Alex (az újonc Freddie Boath) szülei. A fiú apjától örökölte kalandvágyát és humorérzékét, anyjától pedig az ősi kultúrákhoz való vonzódását. Ha pedig a lurkó élénk fantáziáját kell felpiszkálni, mindig kéznél van a nagybácsi, Jonathan (John Hannah). Londoni otthonuktól sok száz mérföldre, a Szahara homokja alatt egy újabb rémálom éledezik. Hatezer évvel ezelőtt a Skorpiókirály nevű vad harcos alkut kötött Anubisz istennel, de elárulta őt, és ezért örök kárhozatra ítéltetett. Most feltámad, hogy Anubisz seregével elpusztítsa a világot. Közben Londonban, a British Museum ódon falai közt különös szertartás kezdődik: a világuralomra éhes csapat újra fel akarja támasztani Imhotepet, mert ő az egyetlen, aki képes legyőzni a Skorpiókirályt…

Az alkotók

A Universal Pictures és az Alphaville Productions mutatja be A MÚMIA VISSZATÉR című filmet, mely a nagysikerű A múmia folytatása. Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Wosloo, Oded Fehr és Patricia Velasquez visszatérnek az első részben alakított szerepükkel, hozzájuk csatlakozott Dwayne „Szikla” Johnson és Freddie Boath. A filmet ismét Stephen Sommers írta és rendezte, a producerek James Jacks és Sean Daniel. A forgatás 2000. május 10-én kezdődött Marokkóban, majd Jordániában és a londoni Shepperton stúdióban folytatódott.

Az úttörő kompjúteranimációs és vizuális effektek ismét az Industrial Light & Magic munkáját dicsérik. (A filmet Magyarországon forgalmazza a UIP – Duna Film.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top