Trend

A szerénytelen mexikói

Érdekes módon, a készítõk eredeti elképzelése szerint A mexikói szerény film lett volna, viszonylag kevéssé ismert színészekkel a fõbb szerepekben. Amint kiderült azonban, hogy Brad Pitt és Julia Roberts, a filmipar két ilyen népszerû és keresett sztárja érdeklõdik a forgatókönyv iránt, ez az elképzelés háttérbe szorult.

Kellemes meglepetés

A két színész megörült ennek a párosításnak, mivel az évek során már többször is hangot adtak annak, hogy kölcsönösen szívesen dolgoznának együtt. – Már jó néhányszor összefutottunk, és mindig is kacérkodtunk a gondolattal, hogy együtt játsszunk valamiben, de valahogy sosem jött össze. Ez viszont pont az, amire vártunk – mondja Pitt.

– Kényelmesen mozgunk együtt, úgyhogy az első naptól kezdve a lehető legtöbbet ki tudtuk hozni abból a szűkös időkeretből, amennyit együtt töltünk a vásznon – teszi hozzá Roberts. – Egy egész háttértörténetet találtunk ki a szerepeinkről, hogy úgy jöjjön le a vászonról, mennyire hihetetlenül jól ismeri egymást ez a két ember, mennyire sok mindent megéltek már együtt, és hogy az érdekes is legyen.

– Jerryt bajosan lehetne vagánynak nevezni – ismeri el Brad Pitt. – Ő csak egy átlagos srác, nyakig pácban.

Jerry, a szeretetre méltó

– Jerry olyan szeretnivaló lúzerféle gyerek, akiből valami valószerűtlen hőst faragnak az események – állapítja meg a rendező, Verbinski. – Bradet sokszor láttuk már vagánynak különböző filmekben, itt pedig éppenséggel a bénát kellett játszania. Pont az volt a jó abban, hogy Brad vállalta a szerepet, hogy nagyon is szívesen tárta fel a figurának ezt az oldalát. Közben persze egy kis bájt is csempészett bele, amire szükség is volt, merthogy szeretetre méltónak kellett lennie.

– Az elmúlt öt évben Jerry lekötelezett szolgálója volt ezeknek az alvilági arcoknak, akiknek dolgoznia kell – magyarázza Julia Roberts. – Az Sam életének legszebb napja, mikor elkezdődik a film, mert azt hiszi, Jerry végleg felhagy az egésszel. Mikor rájön, hogy van még egy munkája a maffiának, az az utolsó csepp a pohárban, úgyhogy meglehetősen zajosan robban be a filmbe.

– Sam pontosan tudja, hogy mit vár az élettől, egyszerűen erős – állítja Verbinski, a rendező. – Az a típus, aki habozás nélkül megmondja, mi a gond a kapcsolatodban, anélkül, hogy igazán értené, mi baj a sajátjával. A film során aztán átmegy jó pár fontos érzelmi változáson.

– Szerintem igazán szereti Jerryt, és eléggé ellentmondásba kerül magával, mikor útra kel egyedül Las Vegasba – meséli Roberts. – Ez egy hatalmas lépés számára.

Sziporkázó duó

Igaz, Samantha nem sokáig utazik egyedül. Út közben túszul ejti egy Leroy nevezetű gengszter, aki arra használja fedezetül, hogy Jerry biztosan visszatérjen Mexikóból a pisztollyal. Leroyt James Gandolfini alakítja, és bár úgy tűnhet, hogy a Maffiózók sztárját újra a kemény fickó szerepébe osztani beskatulyázás, a figura tartogat némi meglepetést a közönség számára.

– Jamesnek az volt az újdonság ebben a szerepben, hogy kemény maffiózó létére ugyanazokkal a párkapcsolati gondokkal küszködik, mint Samantha – árulja el Bender. – Úgyhogy nem telik bele sok idő, és máris ott ülnek együtt, a múltjukat panaszolva. –

Gandolfinit megragadta mind a cselekmény, mind a remek csavar a szerepében. – Sok forgatókönyvnél javarészt tudni lehet már körülbelül a felétől, hogy mi fog következni, ennél viszont még véletlenül sem tudtam. Egyfolytában csak találgattam, és ez hatott rám – mondja a színész. – Szerintem Leroy azért volt kifejezetten érdekes, mert kemény munka volt megfejteni; nem egy sima személyiség. Bérgyilkos, és régóta a szakmában van már, ezért igen magányos és bizalmatlan. Amikor felbérelik, hogy tartsa szemmel ezt a lányt, hogy a pasija biztosan leszállítsa az árut, mindez egy csapásra megváltozik. Kénytelen-kelletlen össze van zárva ezzel a nővel, aki történetesen egy két lábon járó dinamitrúd, és végül szóra bírja Leroyt.

A Julia Roberts–Gandolfini páros, a rendező nem kis örömére, bombasztikus duónak bizonyult. – Pompásan kiegészítik egymást. Már a sztoriban benne volt egyfajta sziporkázás, az alakításokkal pedig még ezt is sikerült túlszárnyalni – állítja Verbinski.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top