Trend

Régi új múmiások

A múmia visszatér nézõi a nemsokára - május 17-én -bemutatandó filmben az elõzõ rész szereplõivel és néhány új arccal is találkozhatnak majd a mozikban. Már csak hat nap ...

A kalandor

Brendan Fraser újra a kalandor, Rick O’Connell szerepében látható. – Rick és Evelyn kapcsolata kissé megváltozott ebben a filmben – mondja Fraser. – Talán kicsit szerepet is cseréltek. Rick úgy érzi, rohamosan közeledik az idő, mikor szögre kell akasztania fegyvereit, de Evelyn nagyon ambiciózus, és keresi az utolsó nagy felfedezést. Kíváncsisága kielégíthetetlen, és mivel Rick nem akarja, hogy baja essen, elkíséri az utolsó nagy ásatásra, hogy minden rendben menjen. Persze, megint elképesztő felfedezést tesznek, és máris újra kezdődhet a rohanás. – Érdekes új elem, hogy Ricknek és Evynek van egy fia, Alex. Az őt játszó Freddie Boath nagyon erős, őszinte és okos srác, mindent tud A múmiáról, biztos vagy százszor látta a filmet. Egész kis szakértő, gyakran figyelmeztetett minket, ha megfeledkeztünk valami apró részletről.

Evelyn

Evelynt ismét a brit Rachel Weisz alakítja. – Számos különféle dolgot meg kellett tanulnom a filmhez – meséli Weisz. – A legfontosabb a fáraó palotájában Anck-su-namunnal vívott párharcra való felkészülés volt. Patriciának és nekem japán harcművészetet tanítottak, amit egyiptomi harcművészetté alakítottak át. Senki sem tudja, milyenek voltak az egyiptomi harcművészetek, de ez, amit kitaláltak, egy jó stílusnak tűnt.

A nagybácsi

John Hannah bújik ismét Jonathan bőrébe. – Ő hozza a vicces megkönnyebbülést a feszült pillanatokban pimasz megjegyzéseivel. Az ő reakcióinak banalitása ad a történetnek egy nagyon modern, emberi, normális kontextust – mondja Hannah. – Jonathan nem csinált túl sok mindent a két film közti évtizedben. Elköltötte a pénzt, amit az első rész végén szerzett. Kényeztette magát, próbálta elveszteni a szüzességét – sikertelenül. A pénz jóvoltából találkozhatott gyönyörű nőkkel, de a csajozós dumái nem túlzottan magas szintűek. Folytatja hedonista életstílusát, amíg Alexet el nem rabolják, de onnantól komolyra és személyesre fordul az ügy.

A múmia

A több ezer éves címszereplőt újfent Arnold Vosloo kelti életre. – A múmia visszatér abban hasonlít az első filmhez, hogy a múmia itt is feltámad, vissza akarja szerezni a nőjét, és nagyon dühös. Ugyanakkor más is, mert most a Nílus vizét hívja segítségül, nem a Szahara homokját; a vizuális trükkök látványosabbak és fantasztikusabbak – mondja a dél-afrikai színész. Ardeth Bay szerepében megint Oded Fehrt üdvözölhetjük a vásznon. – Ez a film számomra sokkal több akciót hozott – mondja Fehr. – Sokkal többet lovagolok a marokkói sivatagban, amit sokat gyakoroltam. Ebben a részben jóval többet harcolok is, dobálom magam ide-oda, miközben olyan lényekkel csatázom, akik nincsenek is ott, hanem majd a számítógép varázsolja oda őket egy későbbi időpontban.

A Skorpiókirály

Amikor a pankrátor szupersztár, Dwayne „Szikla” Johnson elvállalta a Skorpiókirály szerepét, a mozi és a pankráció világa ötvöződött egy látványos mozzanatban. – Rengeteg forgatókönyvet kaptam, de amikor ezt elém tették, rájöttem, hogy óriási lehetőség lenne – mondja az izomkolosszus. – Minden nap hajnali kettőkor kellett kelnem, és három órán át ültem a sminkes székében. Mindig egy teljes órán át tisztítottam le a sminket a nap végén. Egy darabig nem szeretnék sminkest látni. Sajnos napszúrást is kaptam. A sivatag közepén forgattunk, ahol 50 fok felé járt a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top