Trend

Madárijesztõ

A madarak a kertész barátai és ellenségei is, hiszen nemcsak a kártékony rovarokat pusztítják el, hanem megdézsmálják a veteményt, a frissen elszórt virágmagokat is. Elsõsorban hasznos, de még szép is lehet néhány megvalósított ötlet, amellyel a madártársadalom kordában tartható.

Elriasztás

– Hatékony elijesztő eszköz lehet egy hosszú műanyag lufikígyó, felfújható bagoly vagy más, ragadozó madárra emlékeztető tárgy elhelyezése a kertben. Akár a hagyományos madárijesztő is megteszi. Időnként változtassuk ezek helyét, hogy úgy tűnjék, mintha élnének.

– A szokatlan zajok megrémítik a madarakat. Ha el akarod riasztani őket, akassz ki a kertbe két alumíniumtálcát egy faágra, vagy függesz fel egy csilingelő kolompot. Kutyád, macskád is hatékonynak bizonyulhat, hogy a madarak garantáltan máshol rakjanak fészket. A villódzó fények is zavarnak néhány fajt.

Félrevezetés

  • Ültess más, ehető növényeket is, így elterelheted a figyelmüket a zöldségeidről és növényeidről.
  • Ne engedd, hogy fészket rakjanak.
  • A madarak kedvelik a védett, eldugott fészekrakó helyeket. Ritkítsd a gyümölcsfák lombját, így átláthatóbb lesz a lombkorona, és távolítsd el a lehetséges búvóhelyeket.

    Végső esetben

    Ha semmi sem használ, takard le védőhálóval növekvő virágokat, vagy a veteményeskertedet.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top