Trend

Kovács József: Fa haranglábak, harangtornyok

Amikor az olvasó elõször veszi kezébe e könyvet, nem is sejti, hogy valójában a magyar fa haranglábak és harangtornyok különleges lexikonjával ismerkedik, amely a hazai, kereken 350 emlékanyagot rendszerbe foglalva, több mint 150 rajzolt ábrával, 360-nál több képpel, megközelítõen hetven színes felvétellel és részletes leírásokkal mutatja be.

A népi építészet e sajátos építményeiről összeállított kötet egyaránt készült az építészet, a néprajz, a műemlékek, a műtárgyak és az általános kultúrtörténet iránt érdeklődőknek.

Ajánlásként a lektori véleményekből álljon itt két rövid idézet:

“… nemcsak történelmi, ethnográfiai értékei méltathatók (…), hanem olyan műszaki szemlélettel megírt munkával lehetünk gazdagabbak, amely lehetővé teszi ezeknek az irodalmilag eddig nem részletezett építményeknek a megismerését.” Dr. Pongrácz Pál

“A hazánkban eleddig nélkülözött, hiányt pótló és korszakos jelentőségű művet, különlegesen értékes, rendkívüli munkának tartom.”

Makovecz Imre

A könyvet megrendelheted a kiadónál:

PETIT PRINT Lap- és Könyvkiadó Kft.

2009 Pilisszentlászló, Vadrózsa 12.

06/26/338-154

e-mail:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top