nlc.hu
Trend
A rettegett gyûrû

A rettegett gyûrû

Sok házasságkötés elõtt álló pár izgalommal gondol arra, hogy a gyûrût majd egymás ujjára kell húznia a násznép elõtt. És lássuk be, ez nem mindenkinek könnyû feladat. Néhány könnyítõ megoldás nem árt ilyenkor, mint ahogy a gyûrû megvásárlásánál is.

Hogy a gyűrűválasztás gondja ne üljön a fejetekre, olvassátok el ötleteinket:

1. Először is gondoljátok végig, milyen fajta ékszereket szerettek, vagy szeretitek-e egyáltalán az ékszereket, hogy hordani fogjátok vagy sem.

2. Ha csak a szertartás kedvéért veszitek meg, olyat válasszatok, ami nem az aktuális divat jegyeit hordja magán. Esetleg valamilyen közös emlékhez kapcsolódik, és romantikus érzelmeket juttat eszetekbe, ha ránéztek.

3. Ha szeretitek az ékszert, a már meglévőkkel harmonizáló szimbólumot vegyetek, kellemesebb lesz a megjelenésetek, ha nem egy kirívó gyűrűt viseltek. Ettől persze még lehet a jegygyűrű a legszebb a kezeteken.

4. És persze a legjobb az, ha készíttetitek egymás nászajándékát, lehetőleg olyan helyen, ahol nem érnek majd meglepetések.

5. Az igazi az volna, ha együtt vennétek meg

a gyűrűket, ez akár a szertartás előszobája is lehet. Az is vitathatatlan, hogy léteznek olyan férfiak, akik ezt egyedül is remekül megoldják.

6. Ha már tudjátok, hogy életetek párja lesz, akivel elutaztok a nyári szabadság idejére vagy csak a hétvégi kiruccanásra, és véletlenül megtetszik egy jegygyűrű, ne habozzatok, vegyétek meg. Biztosan jó szívvel gondoltok majd a megvásárlás pillanataira.

A felhúzás

1. Ne felejtsétek el elvinni az anyakönyvvezetőhöz és/vagy a paphoz a gyűrűket. Egyiket se hagyjátok a könyvespolc jótékony rejtekén, vagy a fürdőszoba polcán.

2. Mielőtt bementek házasságot kötni – és tegyük fel, nyár van -, töröljétek meg előtte a kezeteket, hogy könnyebben rácsússzon a gyűrű.

3. Ne lógassátok hosszú időn keresztül a kezeteket gyűrűfelhúzás előtt, mert bedagad, és még a bő gyűrűt is nehéz lesz felhúzni. Ez nem csak nyárra érvényes.

4. Ha a menyasszonyon olyan kesztyű van, ami megakadályozza a gyűrű felhúzását, vagyis takarja az ujjakat, még véletlenül se hagyja a kezén. Muris helyzet, amikor a vőlegény kínnal-keservvel sem tudja felerőszakolni a folytonosság jelképét kedvese kacsójára vagy kesztyűjére.

5. Ha az ujjak kilátszanak, semmi se akadályozza meg

a menyasszonyt abban, hogy a kesztyűt fennhagyja a kezén. A gyűrű így is fel tud kerülni a kezére, fölösleges volna a kesztyűvel bíbelődni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top