Trend

Halak

általános jellemzők

Az állatöv tizenkettedik jele

Alapeleme:Víz

Minősége:labilis

Uralkodó bolygója: Jupiter, Neptun

Színe:barna, zöld

Ásványai:kavics, korall, zafír, krizolit, ametisztFéme:ón

Növényei:páfrány, moha, hínár, szilfa, tengeri és vízinövények

Állatai:hattyú, ló, kagyló, csiga, víziállatok

Száma:11

Országai:Normandia, Portugália, Szahara, Málta, Ceylon

Szimbóluma: Hagyományosan két ellentétes irányba úszó hallal szokták ábrázolni, melyeket egy fonal mégis összeköt. Ezek az emberek kettős természetét képviselik, a fizikai látható lényét és a rejtett valóságot, ami a testi érzékelhetőség mögött létezik. Mindkettőnek van saját célja, melyet el akar érni, de ez a két cél irányában különböző. A Halak szülött úgy érzi, mintha két különböző irányba löknék egyszerre, s ez a belső késztetés különösképpen tudatalatti lényében van így. Erre a kettős lökésre kétféle módon reagál. Gyakran, ha szembe kell nézni a veszéllyel, a hal elrejtőzik. Ez a kettős erő határozatlanságot, bizonytalanságot eredményez. A hal némasága átvitt értelemben azt jelenti, a Halak emberének szavát nem hallják, és így nem is értik meg az emberek.

A Halak fő jellemvonásai: ábrándozó, alkalmazkodó és együttérző, főképpen a mások szenvedéseivel szemben. Mivel a Halak gyakran találják magukat szembe azzal, hogy nehezen tudnak különbséget tenni a valóság és a képzelet között. Számukra a fantázia a valóság. A legtöbb Halak szülötte, már fiatalon megtanulja hogyan tartsa magában túláradó fantáziájának eredményét, ritkán enged közel magához másokat, mivel fél a véleményüktől. Ebben az esetben különösen nagy szerephez jut, azon intuitív képessége, mellyel előre látja mások reakcióját. Néha fárasztó lehet egy pajzs, mely ráadásul a Halak személyiségének része, de általában úgyis magányosan éri jól magát.

A Halak sok pozitív képességgel rendelkeznek, melyek segítségével ellensúlyozni tudják a valós világ hiányosságait, de veszélyessé is válhat, ha az álmodozást túlzásba viszik. Ezért fontos, hogy megtalálják a középutat a fantázia és valós világ között. Továbbá fontos, hogy bízzanak és kitartsanak megérzésük mellett, így megóvhatják magukat a csalódásoktól, mivel a Halak alapvetően hiszékenyek és könnyen félrevezethetők. A Halak nem a legszervezettebb csillagjegy. Ezért fontos, hogy olyan karriert válasszanak mely nem jár sok papírmunkával és nem szükséges hozzá vezetői képesség. Általában a szociális munkák terén tudják igazán érvényesíteni önfeláldozó természetüket. Sokaknak ezen csillagjegy szülöttei közül van szerepjátszási képessége, mely éppen a mások személyiségének kiismeréséből adódik. Sokan jeleskednek a képzőművészet terén is, ezzel kifejezve a bennük lakozó szépséget, saját maguk és a világ számára.

Sokan jól fizetett, sikeres hivatást töltenek be azon tény ellenére is, hogy az anyagi jólét nem kifejezetten érdekli a jegy szülötteit. Általában minden pénzét szeretteinek vagy olyanoknak ad, akiknek szükségük van rá. A pénzügyi veszteségek elkerülése érdekében célszerűegy pénzügyi szakember véleményét, szolgáltatásait kérni. Kapcsolataikat érzelmesség, szentimentalizmus jellemzi. A Halak hajlamosak gyorsan és könnyen szerelembe esni és saját maguk védelmében minden problémáért a szeretett személyt okolni, még akkor is ha jól tudják ők rohantak fejjel a falnak. Mint a Rák szülöttek, a Halak kapcsolatai is társfüggővé válnak, azzal a nagy különbséggel, hogy ez a Halaknál a káros szenvedélyeknek való hódolással is kiegészül. Ezért a Halaknak nagyon kell vigyázniuk az itallal és soha ne fogyasszanak kábítószereket és kerüljék, azon társaságokat, ahol ezek jelen vannak. Ezért van szükségük a Halaknak egy valós világszemléletű, gyakorlatias, megbízható társra, aki megalapozza az életüket a Halak képzelőerejének lerombolása nélkül.

Kapcsolatuk a különböző jegyek szülötteivel:

Összeegyeztethető: Bika, Rák, Skorpió, Bak

Komplikált érzések: Szűz, Halak

Furcsa vonzódás: Ikrek, Nyilas

Összeférhetetlen: Kos, Oroszlán, Mérleg, Vízöntő

A Halak gyermek:

Gyermekkorban szüleihez erős érzelmi szálakkal kötődik. Gyengéd, szelíd, ölelnivalóan kedves, kecsesen finom.

Nem valók neki a durva játékok. A vizet, a vízi sportokat kedveli, ezért jó, ha korán megtanul úszni, evezni. Szívesen mesél hosszú történeteket álmairól. Fejlesztőleg hathat rá, ha a szülő bárorítja: írja le álmait. Igen fontos számára a jó családi légkör. Állandóan szüksége van törődésre, szeretetre. Szolgálatkész és barátságos mindenkivel. Szívesen jár szülei, szerettei kedvében. Igazságérzete igen fejlett, s ha méltánytalanságot tapasztal, elkeseredik.

Szülőként:

Meleg szeretettel fordul gyermeke felé, de nehezen tud konzekvens, következetes maradni. Mindig ellágyul, amikor határozottságra lenne szükség. Hajlamos felnőttként beszélni gyermekével és partneri megértést várni tőle.

Szerelemben:

Ragaszkodó és megbocsátó. Jó barátságra is törekszik. Kedves, figyelmes. Romantikus beállítottságú, szeret álmodozni, ábrándozni. Nem ritka a plátói szerelem sem kapcsolataiban, mert ez fantáziáján kívül idealizmusát is kielégíti. Lehet poétikus, lírai szerető, de a házasság pénzügyi vonatkozásait illetően nem nagyon gyakorlatias. Egy erősebb partnert igényel. A Halak nő házias és kitűnő családanya. Szem előtt tartja a közös boldogságot, a család jövőjét.

Ha szerelmi csalódás éri, válságba jut és látványosan szenved. Szexualitásában is kettősséget mutat: idealisztikus, de emellett érzékisége is fejlett. Szexuális élete szorosan összefügg azzal a személlyel, akit szeret. Erős vágy él benne a gyermek iránt.

Házasságban a személyes szerep, a gondoskodás és áldozatkészség szorosan összekapcsolódik.

Életmód és szabadidő-tevékenység:

Boldognak érzi magát, ha van egy erős támasza, aki gondoskodik anyagi szükségleteiről, hogy ő magát átadhassa a művészetnek, zenének, költészetnek, a gazdag fantáziával teli írásnak.

Sokoldalúsága bő választási lehetőséget ad neki az életmódok között. Szabadidő-tevékenységeinek művészieknek, vízzel kapcsolatosaknak, ritmikusnak, nem túl energikusnak kell lenniük, váltakozva a vidámtól a filozófikus elmélyülésig.

Munkában:

Vezetőnek kedves, szeretetre méltó, megértő, de sokszor hiányzik a kellő határozottság. Az orvosi, pszichológusi, betegápolói hivatás mély együttérzést kíván és kapcsolatban van a gyógyítással és a kórházi világ visszavonult életmódjával, így kiváltképp megfelel egyéniségének. A Színpadon kitűnő karakterszínész lehet, mivel könnyen magára ölti annak alakját, akit megszemélyesít. A tengerrel, vízzel, folyadékkal kapcsolatos tevékenységek vonzzák.

Betegség:

Ennek a jegynek túlérzékenysége, túlzott fogékonysága, emésztési, idegrendszeri zavarokat okozhat. Mérgezések és narkotikus hajlam is előfordulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top