nlc.hu
Trend
Közel a természethez

Közel a természethez

A kempingezés amellett, hogy szabadságot, kötetlenséget jelent a pihenni vágyóknak, talán a legolcsóbb formája a nyaralásnak. Nyári táborozásaink emlékeit idézhetjük fel, amikor felállítjuk a sátrat a természet lágy ölén.

A természet varázsa, esti tücsökciripelés, hajnali madárcsicsergés, hangulatos vacsorák a szabadban, mind a kempingezés kelléktárába sorolhatók, bár persze ne felejtsük el a sátrat sem. A kempingezés ugyan az egyszerűbb, de hangulatos nyaralást kedvelőknek nyújt igazán kikapcsolódást, de a kempingekben nemcsak sátorban hajthatod álomra fejedet. Ha nem szeretsz a „földön” aludni, akkor megoldásként javasolhatjuk a sátoros utánfutókat, a lakókocsikat vagy a faházakat. Vannak kempingek, ahol ott helyben bérelhetsz lakókocsit. Ha kicsit több kényelemre vágysz, válaszd a faházakat vagy a lakókocsit, hiszen manapság már szinte összkomfortosakat bérelhetsz. A kempingkalauzokban tájékozódj a kemping felszereltségéről, a főzési, mosási lehetőségekről, ha hosszabb ideig maradsz.

A kempingekben, ha közvetlenül a parton épültek, számtalan sportolási lehetőség vár rád. Kölcsönözhetsz csónakot, vízi biciklit. Sok helyen találkozhatsz strandröplabda pályával, kosárlabda pályával, focipályával, teniszpályával, vagy pingpongasztallal. Nem ritka a minigolf sem. A gyerekeket játszótér és csúszda várja.

Ha autóval utazol, befér a kistévé vagy a rádió, és ha szeretsz biciklizni, vidd magaddal a kerékpárt is, amivel felválthatod az autót, hogy ne kelljen a szabadság alatt is a vezetéssel bajlódni. A kempingekben általában találhatók apró boltok, ahol élelmiszert és egyéb szükséges dolgokat vásárolhatsz, de ott érdemes tényleg csak az alapvetően fontos cikkekre költeni, mert ezek az üzletek jóval drágábbak, mint a kempingen kívülíek. Amennyiben autóval érkeztél és kifogytál az élelmiszerből, ugorj be a városba, faluba, vagy a legközelebbi nagyobb településre, mert ott rendszerint kevésbé borsosak az árak.

Ha a vadkempingezés hívei közé tartozol, és még a kempingekben fizetendő szállásköltségtől is szeretnénk magadat megkímélni, akkor igyekezz a környezetet is megkímélni, és csak megengedett területen verd fel sátradat. A hely kiválasztásánál ügyelj arra, hogy ne legyél áradási területen illetve nagy pusztaságban, ahol könnyen érhet villámcsapás. Légy óvatos, amikor főzésre, sütésre kerül a sor, nehogy tüzet okozz. Végül, szedd össze magad után a szemetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top