Trend

Dobjuk fel a lagzit!

A házasságkötés életünk egyik legfontosabb eseménye, ezért ekkor minden részletnek stimmelnie kell. Ha a templomban és a házasságkötõ teremben rendben lezajlottak az események, a pár minden galiba nélkül egybekelt, következhet az elsõ vacsora, melyet házastársakként költenek el.

Mint azt a Bonus Party Szervíztől megtudtuk, manapság nagy divat lett az ún. ültetett állófogadás. Leginkább nyári lagzikon lehet hangulatos ez a fajta vendégvárás, hiszen a kertben, egy felállított sátor alatt sorakoznak a finomabbnál finomabb ételek a svédasztalon, s mellette lehet ropni a táncot. A hagyományos sátoros falusi lagziknak a modern, elegáns változata az állófogadásos, grill-partyszerű lakodalom.




Az állófogadásokon az asztalon egyaránt megtalálhatók a saláták, hidegtálak, s természetesen a töltött káposzta, ami még mindig nagy sláger, főleg éjfél után.


A torta

Soha nem hiányozhat a menüből. A menyasszonyi torta minden esetben emeletes. Minimum három, de lehet négy-öt, vagy az édesebb szájú vendégsereg esetében többszintes is. Általában fehér marcipánnal vagy tojáshabbal kenik be a külsejét, s a legkedveltebb az oroszkrém-, az eszterházy-, és a csokitorta. Általában 3-400 Ft-ba kerül egy szelet.



Díszítés a lelke mindennek

Nagyon szép és változatos lehet, ha a terem lufikkal van dekorálva. Nagyon elterjedt, hogy a terem bejárata fölé ívben egy szív alakot formáló lufikból font díszt tesznek. Mostanában a leggyakoribb színösszeállítás a barack-fehér, a bordó-fehér, a sárga-kék, a kék-fehér, a zöld-fehér. A fiatal pár ülőhelye mögé is gyakran kerül lufiból készített szív vagy egyéb forma. A lufikat általában héliummal töltik, hogy szépen „megálljanak a helyükön”. Egyre gyakoribbá válik, hogy a lufikba kisebb ajándékot rejtenek el, s aki eldurrantja, azé az ajándék.

Ha igazán szép meglepetésben szeretné részesíteni a pár az egybegyűlt vendégsereget, gyönyörűen mutathat egy jégszobor az asztal közepén, ami még a nyári rekkenő hőségben is 3-4 órán át tart. A jégszobrászok esküvőre általában egymásba fonódó galambpárt, jegygyűrűket, s a szerelmet szimbolizáló egyéb formákat öntik ki „vízből”. A szobrok általában 70-80 cm magasak, 20-30.000 Ft-ba kerülnek.


Szikraeső és csillaghullás

Hangos durranások közepette kis krizantémok bomlanak az égen, fölöttük színes csokorbombák láthatóak. Egymást keresztező ezüst üstökösök siklanak, szászkerekek forognak, majd színes cilinder- és gömbbombák után egy pálmafa robban. Mindez nem más, mint a tűzijáték, melyet mostanában egyre gyakrabban rendelnek meg esküvőkre is. Ára 95.000 Ft-tól a csillagos égig terjed.  Szerencsére aki nem kerti esküvőt tart, annak sem kell lemondania a tűzijátékról, bár a szalontűzijátékok során használható termékek skálája jóval szerényebb, mint egy szabad térben rendezett tűzijátéké. Láthatók és hallhatók különféle méretű és működési idejű, különféle alakzatokban elhelyezett szikraszökőkutak, villanások, “görögtűz”, durranások és fütyülések. A látványosság időtartama kb. 1-2 perc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top