nlc.hu
Trend
Talpalávaló – de milyen?

Talpalávaló – de milyen?

Az esküvõi vacsora és táncmulatság egyszeri és megismételhetetlen, éppen ezért nagyon lényeges a zenészek szerepe. A jó hangulat megteremtése igazi profinak való feladat, hiszen többnyire tíztõl hetvenévesig terjed a vendégek életkora, s csak olyan mûsor felel meg, ami mindenkinek a kedvére való!

A zenei menünek tehát minden népszerű stílust (a mulatóstól a diszkóslágerig) tartalmaznia kell, hiszen hosszú ideig játszanak, s ezért a változatosság elengedhetetlen. Mivel nincs két egyforma esküvő, ezért a profi zenekar mindig az igényeknek megfelelően állítja össze műsorát.


Hogyan keress zenekart?

Mivel az esküvői parti sikerében döntő jelentőségű a zene, ezért érdemes megszívlelni az alábbi néhány jó tanácsot!

1. Ne halasszuk az utolsó pillanatra a zenekarokkal való tárgyalást! Javasolt az esküvő előtt minimum két-három hónappal egyeztetni, sőt az aktuálisan népszerű előadókat még ennél is hamarabb érdemes lefoglalni.

2. Minden komoly zenekar rendelkezik demó- (azaz bemutatkozó-) anyaggal. Mielőtt döntünk, feltétlenül nézzük, hallgassuk meg ezt az anyagot!

3. Kérjünk referenciát a zenészekről a kiválasztott vendéglátóhelyeken! Az üzletvezető véleménye képet adhat nemcsak a zene minőségéről, hanem a zenészek megbízhatóságáról is.

4. A kiválasztott zenekartól kérdezzük meg, milyen széles a műsorválasztékuk, hiszen egy jól sikerült esküvőn akár tíz-tizenkét órán keresztül is játszaniuk kell.

5. Feltétlenül rögzítsétek írásban a megállapodást! Nem árt a foglalóban is megegyezni.

6. A tiszteletdíjat órabérben érdemes megállapítani, így a zenekar nem siet majd haza, hanem az utolsó pillanatig szívesen fog játszani!

7. Végül, a túl olcsó ajánlat mindig legyen gyanús!


A fontos pillanatok hangszerelése

Bár az esküvői mulatságon a vidámságé a főszerep, azért van néhány ünnepélyes pillanat, amit a zenekarnak megfelelő zenei aláfestéssel ki kell emelnie:

1. A bevonulás: Az ifjú pár némi késéssel, akkor érkezik, amikor a násznép már helyet foglalt a teremben. Ekkor a zenekar a nászindulót játssza. Minden esetben nagy taps a menyasszony és a vőlegény jutalma.
2. A torta felvágása: Ajánlatos elsötétített terembe behozni a kis tűzijátékkal vagy csillagszórókkal ellátott tortát. A zenekar közben tust húz.

3. A “vonatozás”: A zenészek ráérző képességén is múlik, hogy mikor pörög fel a hangulat egy kis “Megy a gőzös”-re.

4. Menyasszonytánc: Mindenkor csárdásegyveleg illik hozzá, ameddig csak tart.

5. Gyertyatánc: Gyönyörű, hangulatos, miután az ifjú pár átöltözött, kissé elsötétített teremben a Gyertyafény-keringő dallamára táncolnak, miközben a szülők és a szűkebb rokonság égő gyertyákkal állja őket körül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top