nlc.hu
Trend
Kutyák a melegben

Kutyák a melegben

A kutya testhõmérséklete jóval magasabb, mint az emberé, mégis sokkal érzékenyebb a hõre, mint mi. Hûséges társunkként ráadásul ránk van utalva, hogy megóvjuk õt a melegtõl.

Mit tehetsz érte?

1. Csak nyugalom!

Nagy hőségben jobb, ha a kutya egyáltalán nem szaladgál. Egy könnyű, gyors séta hajnalban, amikor még hűvösebb a levegő, vagy este, ha lement a nap, elegendő testmozgás.


2. Vizet!

Ha hosszabb útra indultok, vigyél magaddal egy üvegben vizet és egy műanyag edényt, amiből kedvenced inni tud. Bőven adj a vizet a kutyusnak! Nekik sok vízre van szükségük, mert a nyálelválasztásukon keresztül hűtik magukat


3. Árnyékba vele!

Ne kösd ki az állatot a tűző napra, olyan helyre, ahol nem tud behúzódni az árnyékba, és napszúrást kaphat. Győződj meg róla, hogy van-e a közelben hűvösebb hely, ahova elhúzódhat: terasz alá, bokor tövébe, vagy egy fa árnyékába.


4. Zuhany!

Ha látod, hogy nagyon szenved, locsold le a kutyát a kerti slaggal, vagy öntsd le egy vödör vízzel. Ettől a testhőmérséklete gyorsan lecsökken.


5. Hűsítés

Ha nincs a házban légkondicionáló berendezés, engedd, hogy a kutya a hűvös kövezetre vagy csempére fekhessen. Adhatsz neki jégkockát is, hogy lehűthesse magát.


6. Ne hagyd a kocsiban!

Sose hagyd a kutyát hosszú időre a lezárt autóban, még akkor sem, ha az ablakok kissé le vannak eresztve. Nem biztos, hogy túléli.

Ne felejtsd el, a kutyád magas testhőmérséklete miatt még nagyobb veszélynek van kitéve kánikulában. Neked kell őt megóvnod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top