nlc.hu
Trend
Irodalmi estek

Irodalmi estek

Ebben az évben immáron ötödik alkalommal mutatkoznak be a Pepsi Sziget közönségének a kortárs magyar irodalom jeles képviselõi. A Torony Galéria sátrában minden nap 18 órakor kezdõdnek az irodalmi estek. Jeles költõk és írók olvasnak fel saját mûveikbõl.

Augusztus 1-jén Bence Ottó, Kőrösi Zoltán, Kukorelly Endre és Petőcz András lép fel.

Az alkotók több korosztályt képviselnek. Eörsi István idén ünnepelte hetvendik születésnapját, augusztus 2-án találkozhatunk vele, Háy János, Peer Krisztián és Virág Gábor az ifjú novellista társaságában, aki Újvidékről érkezik.

Augusztus 3-án a legfiatalabbak közül Filó Vera, akinek az idei könyvfesztiválra jelent meg első kötete. A szerzőnő drámákkal és saját rajzaival illusztrált képregényekkel mutatkozik be olvasóinak. Partnerei: Grecsó Krisztián, Hazai Attila és Karafiáth Orsolya.

Augusztus 4-én Harcos Bálint, Szálinger Balázs és Térey János olvas fel. Az est privilégiuma a Laokoón Csoport, akik Weöres Sándor megzenésített verseit adják elő Sebő Ferenc és Monori András közreműködésével. A verseket Paya Bea énekli. A koncert 20 órakor kezdődik.

Augusztus 5-én Csaplár Vilmos, Márton László, Nádasdy Ádám és Poós Zoltán olvas fel.

Augusztus 6-án Berlinből látogat el a szigetre Terézia Mora, aki első kötetének fordításából olvas fel. Az írónő az osztrák-magyar határ közelében fekvő faluban, Petőházán született. 1990-ben költözött Berlinbe, azóta a német fővárosban él. Első kötetének magyar fordítása – Különös anyag – a könyvfesztiválra jelent meg. A könyv történetei, minden kétséget kizáróan az Ausztriával szomszédos magyar határvidéken, a Fertő tó környékén játszódnak. A címben szereplő „különös anyag” maga a szülőföld, egy lepusztult tájék földje. Terézia Mora elbeszéléseiben szigorú, rideg táj ez, lakói között sok az elesett, kiszolgáltatott ember, akik lehetetlenségükben egymást pusztítják el. Partnerei lesznek Darvasi László Garaczi László és Varró Dániel.

Augusztus 7-én Ficsku Pál, Jánossy Lajos, Németh Gábor, Podmaniczky Szilárd és Solymosi Bálint felolvasó estjét tekintheti meg a közönség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top