nlc.hu
Trend
Sziget – nem csak zene

Sziget – nem csak zene

A Sziget, ahogy azt már megszoktuk, nem csak zenébõl áll majd. Temérdek más program is várja az idelátogatókat, a sporttól a színházon át a filmekig. Ezeket se hagyd ki!

Utcaszínházak a szigeten: A fesztivál legkülönbözőbb pontjain meglepetésszerűen bukkannak fel az utcai színjátszás képviselői, pantomimesek Svájcból, Belgiumból és Németországból, gólyalábasok Kecskemétről, lengyel tüzesek, angyalföldi tűzzsonglőrök, marionettesek…


Bábjátékos Találkozó: Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a gyerekprogramokkal közös helyszínen. A Bábjátékos Találkozó néhány éves létezése alatt megtalálta helyét a bábos szakmában és a bábos fesztiválok között. Igyekszik megmutatni a magyar bábosokat külföldi vendégeinknek és meghívni olyan produkciókat külföldről, amiket a hazai közönség csak ritkán láthat.

Gyermekprogramok: Naponta 10 órától 19 óráig ingyenes gyermekmegőrzést biztosít a Szigeten körülhatárolt területen, játékokkal, szakképzett óvónői felügyelettel. A bábjátékos találkozó előadásai mellett mesejátékok, kézműves foglalkozások, zenés gyermekműsorok, gyermektáncház, bűvészbemutatók, bohócműsorok és gólyalábas bemutatók szerepelnek. A kézműves foglalkozásokon különböző nehézségi fokozatok vannak, korosztályi igényekhez igazíthatóan. A bábjátékos találkozó és a gyerekprogramok szervesen összefüggnek és ezek rendje mindig úgy épül fel, hogy a programok egymást követve, felváltva zajlanak.

TV2 Szabadtéri mozi: Célja a film, mint művészeti ág – és nem, mint tömegcikk – megjelenítése a Szigeten, ugyanakkor szem előtt tartva a résztvevők nagy számát és minél több szigetlakó érdeklődését felkeltő alkotásokat válogatni. Egyik legfontosabb eseménye a fesztiválnak a minden este levetítésre kerülő Sziget-híradó és Esti Mese. Ezek olyan alkotások, amik a Szigetre, ill. a Szigeten, kifejezetten a sziget látogatói számára készülnek.

Irodalmi Estek a Torony Galériában: Ez két programot köt össze, az immáron harmadik éves Irodalmi Estek-et: ahol a kortárs próza és költészet jeles képviselői és ifjú tehetségei mutatkoznak be, illetve a mindezen programokat magába fogadó Torony Galéria sátrát, ami kiállításokkal izgalmas berendezésével, egyedi design-jával és egyéb meglepetésekkel fogadja az érdeklődőket.

Tabu Sátor: Kortárs képzőművészeti és fotó kiállítás, mely a szellemi, kulturális és társadalmi tabuk finom kipellengérezésére vállalkozik „Végre SZŰZ vagyok” címmel. A kiállításon rajzok, grafikák, bőrképek és fotók lesznek láthatók. A kiállítás rendezője az Irahatam Társai Formáció.

Agora: Hazai és külföldi képzőművészek alkotótábora a Szigeten. Minden érdeklődőt szívesen lát, aki kikapcsolódásként kézügyességét, alkotó fantáziáját szeretné kamatoztatni saját örömére a fesztivál ideje alatt.

Újdonság a Fun Game Park, ahol a legvadabb bolondságokat művelhetik a Szigetlakók. Itt aztán legálisan lehet önvandálkodni, hiszen ha az ember saját magát készül összetörni, ahhoz senkinek nem lehet egy rossz szava sem, pláne, ha közben sértetlen marad. Gömbbe szíjazva roboghatunk hegyről le vagy fel az égbe, miközben a többieket az eltorzult arcunkról adott élő közvetítés szórakoztatja. Lesz térbeli mozgáskultúra (ld. 360 fokos hinta és giroszkóp) és antigravitációs gyakorlat, azaz negatív bungee jumping, kalandvár, ahol szabadon lehet csúszni-mászni (tetszőleges sorrendben), valamint egy hatalmas meglepetés.

Szuper Kupa amatőr focicsapatoknak:
A Szigeten rendezik meg az Arany Ászok által az amatőrök számára szervezett Grundeszliga labdarúgóbajnokság-sorozatának egyik részét. A szigetlakó labdazsonglőrei kispályás csapatokat alakítva vehetnek részt a márka nevével fémjelzett Sziget Bajnokságon. A mérkőzéseket egy profi bíró dirigálja majd, így a játék tisztasága garantált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top