Trend

Rebarbaradzsem

Hozzávalók:


  • 1 kg tisztított,
  • darabolt rebarbaraszár

  • 80 dkg cukor

  • 1 zseléfix

  • 1 citrom leve



    Elkészítése:

    A cukor harmadát egy teflonedényben megpirítjuk, majd felengedjük 2 deci vízzel, és hozzátéve a maradék cukrot is, sűrű sziruppá főzzük. Utána beletesszük az apróra vágott rebarbarát, és forrástól számítva, bő 10 percen keresztül főzzük, közben folyamatosan kevergetjük. Rúdmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a citrom levét és a zseléfixet, és még öt percig főzzük. Üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, és kihűtjük.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top