Trend

Mindig a mosógéppel van a gond!

Az ember élete során megfordul egy pár lakásban. Vannak szerencsések, akik egyáltalán nem vagy csak néhányszor költöznek, és olyan is akad, aki lakásról-lakásra jár. Erõs Antónia már rutinos költözõ, de nemrég végre elsõ saját lakását vehette birtokba férjével.




Antónia élete folyamán már elég sokszor költözött. Férjével, Lacival hat éve vannak együtt, s ezalatt az idő alatt hatszor költöztek másik lakásba. Szerencsére most már sajátjukban laknak, de idáig rögös volt az út.

– Egyszer vettünk egy mosógépet. Mivel egy másik albérletbe akartuk áttenni a “székhelyünket”, megkértük Laci egyik barátját, akinek volt egy mikrobusza, hogy segítsen a hurcolkodásban. Neki nagy gyakorlata volt már a költöztetésben, s a cuccainkat is ismerte, ugyanis az ő segítsége nélkül nemigen vittük a bútorainkat még más lakásba, mindig ő segített. A két fiú betette a mosógépet a mikrobuszba, s Laci saját autónkkal követte barátját, s a mosógépünket. Én szerencsére nem voltam ott, de a férjem elmesélte, hogy egyszer csak kivágódott a mikrobusz ajtaja, s a mi mosógépünk kipottyant az autóból. A mosógép szerencséjére Laci követte a mikrobuszt, nem valaki más, így ő idejében meg tudott állni. Hazaérve a férjem első dolga az volt, hogy kipróbáljuk, működik-e még a masina. Szerencsére működött, de a külső borítása igen érdekes formát öltött: olyan kis gömbölyded lett. Ez volt az első mosógépes esetünk.


Iszonyú nehéz tévéállvány





– Mivel a férjem öccse is sokat segített már a költözködésben, íratlan szabályai is voltak ezeknek az eseményeknek. Laci testvére mindent vihetett, csak a tévét nem. Az minden esetben Laci dolga volt. Így az egyik költözés alkalmával az öcsnek jutott a tévé alatti szekrényke. Cipelte a lépcsőn felfelé, izzadt, szentségelt, s közben Antóniától kérdezgette, hogy mitől lett ilyen nehéz ez a szekrény. Netti nem tudta mire vélni a dolgot, sógorát kissé puhánynak tartotta. A szekrény nagy nehezen a helyére került, s csak akkor derült ki, hogy Netti benne felejtette tíz kilós súlyzóját.


Kísértenek a mosógépek

Az egyik albérletükben Antóniáék otthagytak egy mosógépet, mert nem jött ki a helyéről.
– Olyan pici volt a fürdőszoba, hogy alig tudtuk oda betuszkolni, kivenni meg már végképp nem sikerült. A lakás tulajdonosa örült is neki, mert már egyébként is szeretett volna venni egy gépet. Ettől a mosógépünktől is megváltunk. 






Az első saját lakás


– A mostani lakásunkat egy hétvége alatt berendeztük, ugyanis már mindent jó előre kinéztünk egy katalógusból. Tudtuk, hogy mit akarunk, így a vásárlás sem tartott sokáig. Mi már régen elfelejtettük, mi is az a költözködés, amikor átmentünk a szomszédba megnézni, hogy kollégámék, Szellő Istvánék hogy állnak. Egyszerre költöztünk be ugyanannak a háznak két lakásába. Ők több órája próbáltak már összerakni egy ágyat egy társasággal, s ha nincs ott kollégám egyik barátja, talán még ma is a földön aludnának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top