Trend

Az utolsó felvonás

Az alapvetõ fürdõszobai berendezésekhez sokféle kiegészítõ tárgyat találhatunk a boltokban. Segítségükkel a legegyszerûbb hagyományos fürdõ is komfortosabbá, esztétikusabbá válhat. A színben egymással harmonizáló szõnyeg, fogmosó pohár, törölközõ, csodát mûvelhet a megunt szabványos helyiséggel.






Kattints a képre!
Nemcsak a drága csempén, a formatervezett kádon múlik az, hogy fürdőszobánk kellemes, hangulatos lesz-e. Ha nincs módunkban ezeket megvásárolni, akkor kis befektetéssel, apró trükkökkel is lehet olyan helységet varázsolni, ahová jó érzés bemenni reggel és este. A kiegészítők stílusát, színét, anyagát tekintve mindenki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelőt. Feltétlenül szükség van törölköző-, szappan-, fogmosópohár-, és WC-papír-tartóra, WC-kefére és különféle akasztókra. A választásnál könnyebb a dolgunk, ha úgynevezett fürdőszoba-garnitúrákat vásárolunk. Ezek azonos anyagból (króm, műanyag, porcelán, fa) készülnek, általuk egységessé válik a berendezés.

Szintén alapvető tartozék a jó minőségű, megfelelő méretű tükör. Figyeljünk rá, hogy torzításmentes legyen, s ha mód van rá, lehetőleg minél nagyobbat vásároljunk: hogy az arcunkon kívül egész alakunk láthassuk benne. Ha nagyobb felületet borítunk be vele, a benne tükröződő fények játéka izgalmas hatást kelt.






Az mondják, hogy a csaptelepek a fürdőszoba ékszerei. Formában, minőségben és árban sokféle kategória kapható, valóban a jól kiválasztott csaptelepek a legegyszerűbb fürdőszobának is díszévé válnak.






Kattints a képre!

Léteznek klasszikus, kétkaros, díszesebb darabok, de keresettek modern, sima vonalú, egykaros változatok is. Itt is lényeges, hogy azonos családból válasszuk ki a mosdó, a kád, a bidé és zuhanyozó csaptelepeit. Vásárolhatunk termosztátos verziót is, ami biztosítja, hogy a csapból kifolyó víz mindig azonos hőfokú legyen.





Fektessünk különös hangsúlyt a fürdőszoba megfelelő fűtésére. A kádból vagy a zuhanyból kiszállva hidegebbnek érezzük a levegőt, ezért jó, ha itt néhány fokkal melegebb van, mint a lakás többi helyiségében. A hagyományos fűtőtesteken kívül igen praktikus, ha a rendszerbe beiktatunk egy törölközőszárítót is. Ez temperálja a helyiséget, s nem lesz rossz illatú a télen nehezen száradó törölközőnk. Jó ötlet a fürdőkád alatt elvezetett fűtéscső is, a meleg kádban nehezebben hűl ki a fürdővíz.





A legtöbb esetben a fürdőszobában vagyunk kénytelenek elhelyezni a mosógépet is. Ha mód van rá, építsünk hozzá saját víz-, és lefolyó-csatlakozást. A kádba helyezett lefolyócső nem szép látvány, amellett sokszor előfordul, hogy elázik miatta az egész lakás. A mosógép elrejtésének sok módja van. Tehetjük pult alá, szekrénybe, vagy egy félreeső beugróba, rolóval takarva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top