nlc.hu
Trend
Beltéri szél

Beltéri szél

A fûtésszámlánk nagy része arra megy el, hogy nem tudjuk a lakásban tartani a meleg levegõt. Leginkább ablakaink és ajtóink rései jelentenek problémát, de sok más is.




Az ablakokra szigetelőcsíkok széles választékát kapjuk a barkácsboltokban – bármelyik megteszi.

Az ajtók esetében készítsünk babbal vagy rizzsel töltött hosszú kígyót, amely színvilágában, hangulatában illik a szobához, és ezt tegyük az ajtók elé.

Ügyeljünk arra, hogy a rések betömése során ne tömítsünk olyan nyílásokat, amelyek a helyiség szellőzésére szolgálnak!

Ha melegvizes radiátoros fűtésünk van, tegyünk a fűtőtest és a fal közé egy hőszigetelő lapot (konvektor és magas hőmérsékletű fűtőtest esetén ez nem használható: tűzveszélyes).






Ventilátor 

A meleg levegő felszáll, és a nem használt, plafonhoz közeli részt fölöslegesen melegítjük. Különösen nagy belmagasságú lakásokban a plafon és a padló közelében mért hőmérsékletben nagy különbség lehet.

Ha plafonra szerelt ventilátor van a lakásban, érdemes ezt alacsony fokozaton, visszafelé menetben járatni. A ventilátor a meleg levegőt keringeti, és egyenletesen eloszlatja a helyiségben.
A konyhai vagy fürdőszobai ventilátor a külső térbe hajtja a levegőt, így ezeket a téli időszakban mérsékelten használjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top