Trend

Se nem kopár, se nem csicsás

A fürdõszoba berendezési tárgyai legelsõ sorban praktikus célokat szolgálnak, ám amellett, hogy tartósnak és könnyen tisztíthatónak kell lenniük, fontos, hogy esztétikusak, szépek is legyenek.






Kattints a képre!
Az ésszerűen kialakított fürdőszoba akkor lesz szép és kellemes, ha megfelelő bennük az összhang. Vagyis ha a színek, felületek, anyagok, fények harmonizálnak egymással. Ennek megteremtése nem is olyan egyszerű feladat, hiába találunk már elképesztő választékot csempékből, padlóburkolatokból. Sőt, mintha a bőség csak nehezítené a választást. Legelőször azt kell eldöntenünk, hogy milyen stílusú legyen fürdőszobánk.

Klasszikusan elegáns, vagy sportosan egyszerű, esetleg abszolút modern, sima vonalú. Minden stílushoz találhatunk megfelelő szanitert és hozzá passzoló burkolatot is. Fontos, hogy a stílusokat ne keverjük!








Kattints a képre!
Ezután el kell döntenünk, hogy milyen színt látnánk magunk körül a legszívesebben. Az egyéni preferencián túl azonban jó, ha tisztában vagyunk a színek élettani hatásaival is. A világos pasztellszínek megnyugtatnak, tisztaságérzetet adnak. Kicsi fürdőbe ne tegyünk sötét falicsempét, mert nyomasztó hatása lehet. A szűkös tér ellensúlyozására előnyösebb, ha a padló és a fal egyszínű, vagy ha csak árnyalatban térnek el egymástól. Feltétlenül a sötétebb szín kerüljön a padlóra. Nagyobb fürdőszobában több a lehetőség a színekkel való játékra. Ha egy nyugodt alapszínt választunk, kis mennyiségben használt, kiegészítő színnel rafináltan izgalmas összhatást érhetünk el. A nagy felületeken, nagy mennyiségben használt kontrasztszínek bántóan nyugtalanná teszik a teret.







Kattints a képre!
Falicsempénket dekorálhatjuk különféle díszcsíkkal, bordűrrel is. Ezek helyét azonban jól el kell találni, mert a falfelületek vízszintes tagolásának térmódosító hatása is van. Ha alacsony, akkor jobb, ha a mosdó magasságában helyezzük el. A falszín és a burkolatok színének összhangját befolyásolják a felhasznált textíliák is. Az ablak függönye, az esetleges zuhanyfüggöny, a kilépőszőnyeg harmonizáljon a törölközőkkel, a különféle kiegészítőkkel. Ez csekély odafigyelést és kis anyagi ráfordítást igényel, mégis igen nagy a jelentősége.






Ha esetleg több, különböző színű garnitúránk van, időről- időre lecserélve teljesen új hangulatot adhatunk fürdőszobánknak. Ha a helyiségnek van megfelelő természetes megvilágítása, feltétlenül tegyünk bele élő zöldnövényeket. Olyan fajokat válasszunk, melyek kedvelik a meleg párás levegőt, szinte trópusi miliőt varázsolhatunk így fürdőnkbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top