Trend

Dj a volánnál

Mikó István nagyon ritkán utazik BKV-n. Olyan ritkán, hogy ha mégis, akkor jegyet venni is elfelejt. Szívesen elnézném az ellenõr reakcióját, amikor lógáson kapja.

Nlc: Milyen kocsija is van?

MI: Egy Opel Astrám. Lassan hatéves, bár nem néztem a születési anyakönyvi kivonatát. Egy Sedan. Az előző autóm is Opel Astra volt. De a mostanival sokkal több bajom van, mint a korábbival. Mindamellett elégedett vagyok vele, még sosem hagyott cserben.

Nlc: Mi alapján választ autót? 





MI: Bár nem sűrűn vásárolok kocsit, azért vannak szempontjaim: például, hogy menjen. Viszonylag olcsó is legyen. A fenntartása is, nem csak a vételár. Felesleges luxusautókkal szaladgálni, amikor az utak nem luxus színvonalúak. A forgalom sem teszi lehetővé a gyorsabb közlekedést. És ezt tapasztalatból mondom. Pár perc különbség a maximum. Az autó külseje sem nagyon számít. Kényelmes legyen. Azért kötöttem ki a német autóknál, mert volt egy Wolkswagenem, ami hihetetlen megbízható volt. Amikor vettem, már tízéves volt, egy bogár. Nálam is majdnem annyit futott.

Nlc: Tetszik az új bogár?

MI: Tetszik, csak a pénztárcámnak nem tetszik. Meg arra, amire nekem kell, nem is megfelelő, gyakran lépek fel vidéken, hangszereket viszek, barátokat.

Nlc: Szokott az autóban zenét hallgatni?

MI: Leginkább hírműsorokat, de zenét is.

Nlc: Szokta hallgatni saját szerzeményeit, dalait?

MI: Naná. Egy-egy munkafolyamat közben, hogy egy rész hogyan sikerült. Az elkészült felvételeket az utasaimon tesztelem. Szerencsétleneken. Kénytelenek meghallgatni, mert én vagyok a dj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top