Trend

Éjjeli menedékhely

A közvélemény-kutatások is bizonyítják, hogy a magyar lakosságot leginkább foglalkoztató problémák közé tarozik a hajléktalanok ügye. Õket a Máltai Szeretetszolgálat karolta és karolja fel.




A hajléktalanok a magyar társadalom legkitaszítottabb rétegét képviselik. Mindenütt találkozhatunk velük a főváros és nagyobb városok utcáin. A tél tovább fokozza ezeknek az embereknek a sebezhetőségét. Budapesten számos hajléktalanszálló üzemel különböző forrásokból, de karácsonykor még inkább megnövekszik igényük a támogatásra, a gondoskodásra. Idén 24-én, az előző évekhez hasonlóan, ajándékot osztanak Budapest minden hajléktalanszállóján, továbbá egy melegedőt állítanak fel a Moszkva téren, ahol szintén ajándékokra számíthatnak, ezen kívül meleg ételre és italra.






Az idősek és szegény nagycsaládosok is az ajándékozottak között lesznek idén. A Máltai Szeretetszolgálat a Kaiser áruházlánccal karöltve kerít sort élelmiszergyűjtésre. Az ország valamennyi Kaiser áruháza helyszínül szolgál a december 17-21-ig tartó akcióban, ahol tartós élelmiszereket gyűjtenek. Minden nem romlandó élelmiszernek örülnek.






Reményeik szerint nem csak alapvető háztartási élelmiszereket sikerül majd összegyűjteni, mint tészta vagy liszt, hanem édességre is futja az emberek adományozó kedvéből, ami a karácsony hangulatát viszi a szegények házába. Az adományokat mintegy 1200 háztartásba juttatják el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top