nlc.hu
Trend
Oszd meg és uralkodj?

Oszd meg és uralkodj?

Szeptember 11, a World Trade Center támadása óta sok minden történt. A New York-i katasztrófa máig érezteti hatását. De az emberek még sem lettek "emberibbek".




Ezen rovat összeállításakor számos karitatív szervezetet kerestem fel vagy személyesen vagy telefonon. Meséltek tapasztalataikról, sikereikről és kudarcaikról egyaránt. Sok kezdeményezés eredménye lett fiaskó. Az egyik segélyszervezet például az amerikai katasztrófa kárait igyekezett volna enyhíteni. A kezdeményezés nem anyagi veszteségek enyhítésére indult, hiszen Magyarország nem rúghat labdába egy akkora állam szponzorálásában, mint az Egyesült Államok. A megmozdulás New York-i gyerekek magyarországi üdülését tette volna lehetővé. A kezdeményezés erős indulatokat és ellenérzéseket váltott ki, gyakorlatilag a társadalom minden rétegében, így nem is valósult meg. A véleményeket így foglalhatnám össze: Letépted? Szagold!




Másik ötlet, melyet szintén nem koronázott siker az afgán menekültek támogatása volt. A támogatás tervét 4000 magyar általános iskola igazgatójának juttatták el. Az ötlet az volt, hogy minden osztály „adoptálhat” egy afgán családot, amihez elegendő volt 20 kg liszt összegyűjtése. Az adományok elszállításáról, raktározásáról egy kiemelten köszhasznú társaság, egy karitatív szervezet gondoskodott volna.

A körlevélre a 4000 iskolából 12-ből érkezett válasz. További 10-20 iskolában hallottak a támogatásról. Nos a maradék majd 4000 általános iskolában az igazgatók még csak nem is ismertették az ötletet. No comment.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top