Trend

Önvédelmi ABC abszolút kezdõk számára

A. Az erõszakos cselekmények ismételt elkövetésével alaposan gyanúsítható, ismeretlen hollétû, erõs testfelépítésû, körözés alatt álló egyén — azaz legrosszabb rémálmod megtestesítõje. Miatta olvasod ezt a cikket...





Hogy miért ezt ajánlom? Nyálkás, hideg, rémesen sötét utcákon kelve akármikor ránk ronthat egy szadizmustól megittasult alak, de mi “sztárszki és háccsos” ügyességgel kelhetünk testi épségünk védelmére! Bridzsitdzsónszok! Itt az idő megtanulni az önvédelem legalapvetőbb fortélyait! Furfangos tanácsok vicces ruhába öltöztetve a-tól z-ig!


B. Bizalomvesztés — azaz ráébredésed arra, hogy a lovagiasság kiveszőben van, és a sötét utcákon magadra kell számítanod. 





C.
Célcsoport — rossz hírem van: ez vagy Te. Gyenge, viszonylag jómódú, menekülésre alkalmatlan ruhában, rosszkor, rossz helyen.

D . Duma — Letaglózó erejű női fegyver. Ne csak a telefontársaságoknak legyen hasznuk szájmenésedből, beszélj lyukat a támadó hasába.

E. Elektrosokkoló — pechedre a törvény ellenzi a tartását, egyébként is bőrfelülettel kell érintkeznie, ami pl. egy állig felöltözött símaszkos egyénnél elenyésző méretű.

F. Fegyver — Minden lehet fegyver, ha jól használod. Legyen éle, súlya, hangja, szaga, színe. Lényeg, hogy fájjon, figyelmet keltsen, vagy zavarjon.

G. Gumibot — a rendőr oldalán lóg. Próbáld felhívni divatos mobilodról, ha nem WAP-olsz éppen.

H. Helyezkedés — Kerüld a grízes szituációkat, pl. ne ülj le a buszon, hogy amikor felszállnak a szurkolók, zsebesek, büdösemberek, stb., ne legyen feltűnő, amikor odébb sodródsz.

I. Iszkiri — Sportos a csukád, kevés a cuccod? Mutasd meg, hogy nem voltak hiába a futással töltött órák. 





J.
Judo, aikido, stb — ha nem is értesz hozzájuk, annyit biztos láttál a filmeken, hogy többet ésszel, mint erővel.

K. Könnygáz —illegális, ezen kívül van vele két probléma: mire előveszed, a támadó visszabújt a nadrágjába, valamint leginkább felbőszíti, nem eltántorítja a támadástól. Ha már fújni akarsz, inkább lakkot a nyomorult képébe. Csíp és ragad, akármit ígértek is a reklámok.

L. Lágy részek, érzékeny pontok — Ezeket támadd végső esetben. Közhiedelemmel ellentétben az ágyékon rúgás inkább csak dühít, ellenben borzasztóan fáj a sípcsonton rúgás, szemkinyomás, jól irányzott ujjkitörés.

M. Miért ülsz előre a taxiban, és egyáltalán miért stoppolsz?

N. NBS — Ne Bízz Senkiben! Azt hiszed az öreg bácsi nem nyúl a szoknyád alá, akinél csecsemő van nem lehet zsebtolvaj, a közvélemény kutató külsejű pasas nem rabolja ki a lakásod? Nézd néha a híradót! 





O. Ordítás — Kis szerencsével valaki odafigyel.

P.  Pofon, karmolás, tökön rúgás, egyéb női amatőr próbálkozások — Csak legvégső esetben! Néha hasznos, ha sikerül röhögő görcsöt kicsikarni a kopaszerősből.

Q.Q betűvel nincs önvédelmi kategória, ami az eszembe jutna.

R. Retikül — A világ legfélelmetesebb fegyvere, nemcsak azért, mert minden megtalálható benne, mint Rambo késében, de mert megsuhintva a benne rejlő kulcsok miatt képes leteríteni egy bikát, mint a legnagyobb karate mesterek.

S. SMS — A lehető leggyengébb ötleted a segélykérésre.

T.  Te is tehetsz róla kissé — 3 négyzetcentiméteres a topod és a szoknyád összesen? Csodálkozol, hogy mindenki téged néz a buszon?





U.
Utolsó méterek — a statisztikák szerint a legtöbb támadás a lakás közvetlen közelében éri a nőket. Majd otthon ráérsz kifújni magad.

V. Végre otthon — ha túlélted, ideje elhatározni, hogy holnaptól belekezdesz elsajátítani valamilyen önvédelmi sportot.

W. WC — zárható menekülési hely, ahol megvárhatod, míg barátod odaér, és álcsúcson tolcsokolja a latort.

X. X — ha ebből a betűből ötöt a megfelelő helyre biggyesztesz, életed végéig testőrökkel járhatsz.

Y. Y kanyar — tanultad rutinon. Lógj meg az autó elől, amelyik órák óta követ.

Z. Zárd össze a fogad, és próbáld meg élvezni — remélem, ezt a tanácsot sosem kell megfogadnod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top