nlc.hu
Trend
Minden egy helyen

Minden egy helyen

A vendégeknek és az ifjú párnak is kényelmes, ha minden egy helyen történik. A polgármesteri hivatalból ugyan a legtöbb anyakönyvvezetõ nem szívesen lép ki, mégis vannak bizonyos helyszínek (pl. kastélyok), ahol engedélyezik a hivatalos házasságkötést.




Általában kritérium szokott lenni, hogy egyértelműen meghatározható épület vagy hely kaphat csak engedélyt. Ha mondjuk mozgó hajón, esetleg a levegőben egy repülőgépben vagy a Balaton közepén szeretnénk kimondani a boldogító „igen”-t, türelmes keresgetés árán biztosan találunk olyan vállalkozó szellemű anyakönyvvezetőt, aki „eljátssza” a meghívottak előtt, hogy összead minket. Ez tényleg csak színjáték lesz (amiről a vendégeknek persze nem kell tudniuk), ugyanis előtte valószínűleg be kell fáradnunk a hivatalba a két tanúval együtt, hogy a törvényesen elfogadott helyszínen írjuk alá a papírokat. Az egyházi esküvőt sem feltétlenül csak a templomban vagy kápolnában lehet megtartani, az eskető papon múlik, hogy mire hajlandó. Vannak országok, ahol akár a tengerparton is összeadják a párt. Magyarországon is elképzelhető külső helyszín.





Tehát ha megoldható, hogy az anyakönyvvezető és egyházi esküvő esetén a pap is kijön a kiválasztott helyszínre, nem kell a vendégeknek kocsikázniuk vagy buszozniuk a házasságkötő teremtől a templomig, majd az étterembe. Rögtön az elején letáborozhatnak egy asztalnál, meghitt, otthonos légkör alakulhat így ki. Szerencsés, ha a szállás is biztosított a közelben a messzebbről érkezőknek.





A „minden egy helyen” esküvő csak akkor valósítható meg, ha az összes meghívott egyben vacsoravendég is! Nem megoldható, hogy a ceremónia után kitessékeljük a társaság egy részét, mondván köszönjük a részvételt, de rátok csak az első felvonásban számítottunk.

Kellemetlenség, sértődés adódhatna egy ilyen helyzetből, vagy automatikusan maradna mindenki, azok is, akiknek a meghívójában nem szerepelt külön invitálás a vacsorára. Feltehetőleg nem készül a konyha annyi adaggal, vagy alaposan megnőne a számla.





Ha több helyszínen zajlik majd az esküvő, gondoskodnunk kell a vendégek szállításáról, illetve az utazást is eseménnyé, élménnyé tehetjük. Ha kocsikonvoj szerveződik, érdemes minden autónál fehér szalagot kötni az antennákra, tükrökre (lehet persze színes is, de általában fehéret szoktak). Körülbelül 1-2 méternyi darabkákra vágjuk a szalagot, és valakit bízzunk meg, hogy minden érkező autóra kössön egyet. A tülkölő, díszített konvojt mindenhol mosoly és jókedv kíséri!
Biztosan lesznek olyanok is, akik nem autóval érkeznek. Több fő esetén érdemes egy buszt bérelnünk, vagy kisebb létszámnál taxikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top