nlc.hu
Trend
Grafológiai szakvélemény

Grafológiai szakvélemény

A grafológiai szakvéleményt az Alfonz Luke féle grafopszichogramm segítségével állítottam föl. Alfonz Luke svájci grafológus volt, rendszerét és a nevével fémjelzett pszichogrammot azzal a céllal dolgozta ki, hogy a grafológiai személyiségleírásokat áttekinthetőbbé tegye. Az oszlopdiagramm segítségével könnyedén áttekinthetők a mentalitás és a személyiség erősségei ill. gyengéi is.

A diagramm segítségével a következő értékek mutatkoznak: az intellektualitás, szellemi terület mutatott a legmagasabb értéket. Az akarat és az érzelmi szféra azonos százalékban, az alkalmazkodás középértékben, a vitalitás, gátlás és Én-szféra hasonlóan alacsony százalékban jelent meg.























A vizsgált személy korához képest rendkívül jó mentális képességgel rendelkezik. Tanult egyénre, fejlett intelligenciára (átlátható térfelosztás, nagy sortávolság, tagoltság) következtethetünk.
Gondolkodásának tempója gyors (gyors írástempó, mozgásritmus, mozgáshangsúly), de cselekedeteit mindig átgondolja és mérlegel. Fogékony minden szellemi újra, ami színt vihet életébe (girlandos kötésmód), jó realitásérzékkel bír (álló írás), praktikus lényeglátás jellemzi. Ötletei megvalósításában kreatív, és esztétikumra való törekvése is hangsúlyt kap (egyéni betűformák, egyéni kötések, megformáltság).







Kattints a képre!







Az akarat területén elég magas érték mutatkozik: önregulációs képessége korához és neméhez mérten magas értéket mutat (feszes margók, sorok). Bár gondolatai néha elkalandoznak, képes önfegyelmet gyakorolva munkájára koncentrálni.

Az alkalmazkodás nem jelent számára problémát, szívesen figyel másokra, általában a passzív megfigyelés jellemzi.

A duktor nem szavaz (vagy csak nagyon nehezen) bizalmat a külvilág felé. Alapjában véve nyitott és fogékony az új kapcsolatokra, de nem mindenkiben bízik meg igazán. Mások iránti viselkedése alapvetően barátságos, de nyitottsága ellenére sem könnyű megnyerni.

Kapcsolatfelvevő képessége jónak, kezdetben visszafogottnak minősíthető, míg kapcsolattartását hangulati tényezők is befolyásolják.
Közösségbe viszonylag gyorsan beilleszkedik, ösztönösen alkalmazkodik másokhoz. Ugyanakkor bizalmatlansága, gyakorlati és realitásérzéke révén kezdetben hajlik a passzív megfigyelő szerepére.

Közösségben elfoglalt helye az arany középutat látszik követni. Vezető ambíciói egyelőre kevésbé számottevőek, ugyanakkor kihasználni sem hagyja magát.

A vitalitás területén alacsony érték mutatkozik: néha fáradékony és nehezen képes koncentrálni, de életvidám és életerő jellemzi habitusát. Energiakészlete megfelelő mértékű, de a vele való gazdálkodásban (az írás keletkezésének idején) hullámzás mutatkozik. Fizikai terhelhetősége – a fentiek alapján- inkább hosszútávon terhelhető, nem szereti, ha sürgetik. Megemlítendő, hogy a fokozott terheléssel járó feladatokban nem érzi jól magát, azokat nehezen tolerálja.

Emocionális területen szintén magasabb százalék mutatkozott. Érzelmes, empatikus, érzékeny lényről van szó. Kiegyensúlyozottságot mutat a külvilág felé. Kirobbanó érzelem megnyilvánulásoktól azonban mentes (mozgáshangsúly). Érzelmi beállítottságú, romantikus lélek (girlandos kötésmód).

A gátlások területén korához, neméhez és jelenlegi családi körülményeihez képest teljesen reális érték mutatkozik.
Gátlást eredményezhet az is, hogy a duktor néha nincs megelégedve saját magával (teljesítményével) túlságosan nagy önkritikát gyakorol. Ez néha szorongást, belső feszültséget eredményezhet.

A vizsgált személy nem egoisztikus alkat (korához képest kicsi betűméret). Nem én-központú, ugyanúgy számít neki a környezete, mint saját maga. Néha akaratos, nehezen viseli a kritikát, de empatikus és ösztönösen jó a realitásérzéke.


Sok sikert kívánok a fejlődéshez, továbbtanuláshoz és az önmegvalósításhoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top