nlc.hu
Trend
Idei teendõk elõtte

Idei teendõk elõtte

Egyre jobban közeledik a várva-várt nap. Még kb. négy holdtölte, és eldurrannak a petárdák. Készülj alaposan, hogy tiszta szívbõl örülhess.

Állítsd össze a vendégek listáját.





Nem elég felírnod, hogy pl. Kovács család. A pontos létszám kiszámításához jegyezzük mellé, hány fő várható tőlük. Elsősorban a vacsoravendégek létszáma fontos. Amennyiben lesznek olyan meghívottak, akiket csak a ceremóniára várunk, az ő listájukra a meghívó megrendelésénél lesz szükségünk. (Ha túl sokan lennének, győződjünk meg róla, hogy elférjek a házasságkötő-teremben és a templomban.)


Esküvői járműről érdeklődni és lefoglalni.

Nem kell a hagyományos fehér kabriókban vagy korom merdzsókban gondolkodnod. Lehetsz extarvagáns egy bérelt villamossal is. 10 szupertipp






Megkérdezni a leendő tanúkat és koszorúslányokat, hogy elvállalják-e a nekik szánt szerepet.

Amennyiben igen, javasoljunk a koszorúslányoknak szalont, hogy honnan, milyen ruhát szerezzenek be. (A rioi karneválra hasonlítana, ha mindegyikük másfajtát viselnie, ezért szerencsés, ha ugyanonnan választják, ahol mi menyasszonyi ruhát, így stílusban lehet igazodni.)






Nászútajánlatokból kiválasztani az úti célt.


Ha külföldre mentek, ellenőrizd, hogy érvényesek-e az útlevelek. Egzotikus ország választása esetén gondoljunk az esetlegesen szükséges védőoltásokra is!


Szabadságot elintézni.


Ajánlatos már az előkészületekhez kivenni néhány napot (ha van elég szabink, akár egy hetet is). A többit persze a nászúra!






Zenekart, diszkóst, vőfélyt (vagy a baráti társaságból rögtönzött ceremóniamestert) kiválasztani és felkérni.

Nagyobb esküvő esetén egy egy-két személyes zenekar. Kisebb lakodalomnál akár egy fő is megteszi, ha igazán profi. A zenei stílus kiválasztásánál ügyeljünk a vendégek összetételére!

Felkérhetünk profi vőfélyt az egész lakodalom levezénylésére, de ha nem szeretnénk, akkor is érdemes valakit megbízni, aki irányítja az eseményeket. Ne a vőlegény szaladgáljon, hogy mindenki kapott-e már levest, és mikor mondja az örömapa a köszöntőjét.






Igény szerint dekorációt (lufi, szalagok, virág…), tűzijátékot megrendelni.


Ez utóbbinál különösen fontos, hogy időben történjen a megrendelés, mert engedélyhez kötött!


Templomi kórusról vagy orgonakíséretről gondoskodni.

Egyidejűleg ne felejtsük el a templom díszítéséhez a virágokat, valamint a menyasszonyi csokrot is megrendelni. Virágrendeléskor figyelj…






Polgári esküvőhöz műsort választani.


A zene és a vers kiválasztása mellett beszéljük meg, hogy hányan fognak pezsgővel koccintani a gratulációkor, milyen extra kívánságaink vannak.



A nászajándéklista összeállítása, az üzlet kiválasztása.

Amennyiben nem lesz menyasszonytánc a lakodalmunkon, feltétlenül érdemes nászajándéklistát készíttetnünk és erről a rokonokat, barátokat időben értesítünk. Hacsak nem konkrétan pénzt kérünk nászajándékba, így el tudjuk kerülni, hogy három kávéfőzőt és öt étkészletet kapjunk. Ajándékok ábácében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top