Trend

Eb a szabadban

Kapd hónod alá ebed – dogok, kuvaszok kivételek, õket csalogasd szépszóval -, teríts egy pokrócot a kocsi hátsó ülésére, és menj kirándulni. Kutyád be fog pisilni a gyönyörûségtõl. Dogok, kuvaszok sem kivételek.




Talán nem szükséges említeni, hogy az ilyen időtöltés mennyire közel áll a kutyához. Persze nem kell, hogy az egész nap az állat körül forogjon, a gyerekeknek és nekünk is jót tesz a szabad levegő, a túrázás. Légy azonban körültekintő, készítsd össze a kutya dolgait is. Szükség lesz

• kisebb ivóedényre
• egy palack vízre, esetleg
• játékra
• pórázra

Indulás előtt legalább három órával ne etesd az állatot. Nagytestű kutyánál legjobb, ha egyáltalán nem kap enni.

A túra során találkozhatunk más kutyásokkal; legyünk körültekintőek, időben hívjuk vissza az állatot, hogy megelőzzünk egy verekedést. Ha beszéltünk a gazdával és a kutyák barátságosak, hagyhatjuk őket játszani.





Néhány veszély leselkedhet ránk: ilyenek a vaddisznók, rókák. A vaddisznó kanok agresszívek lehetnek, és a nőstény is hasonlóan viselkedeik, ha kölykei vannak. A rókák alapvetően félősek, de a veszett példány (hazánkban ritka) barátságos. Csak akkor vigyük ebünket kirándulni, ha oltásai megvannak, és kullancs, illetve bolha ellen is védett.

Ajánlott helyek: Hármashatár-hegy, Pilis, János-hegy stb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top