nlc.hu
Trend
Perverziókat észlelünk?

Perverziókat észlelünk?

Azt szokták mondani a pszichológusok, hogy ami két ember között megengedett, az nem minõsül perverziónak, még ha a köznyelv annak is nevezné... Természetesen elõfordulnak szokatlan szexuális játékok, de ha a partnert ez nem zavarja, sõt élvezi?





Vannak olyan szexuális játékok, (pl. az orális szex) amelyeket egyesek kifejezetten élveznek, míg mások határozottan gusztustalannak tartják és elutasítják. Ez az a határeset, amit magától csinálhat valaki, de kérni nem illik. (Természetesen a partner tudomására lehet hozni, hogy szívesen vesszük).

Nem könnyű meghatározni, hogy a hálószoba mely eseményei tartoznak a perverzió fogalomköréhez. A homoszexualitást, vagy a szájközösülést például a múlt század viktoriánus felfogása ide sorolta. Ma mindkettő szabadság jogokat élvez.





Néhány ismert nemi elferdülést, közöttük a szadizmust, mazochizmust, a gyermekek, idősek, holtak felé irányuló vágyakat mindenképpen ide tartozónak tekintünk. Kialakulásukat többnyire az egyén személyiség-fejlődési zavarai okozzák

Akkor jelentkezik a perverzió problémaként, ha a másik fél ebben nem szívesen vesz részt, esetleg utálkozik miatta.





Amennyiben a kapcsolat fontos számára, de a perverziót nem tudja elviselni akkor igazán nehéz helyzetbe kerülhet, mert vannak olyan emberek, akik a perverziójukhoz jobban ragaszkodnak, mint a párjukhoz. Vannak olyan perverziók is, amikből nagyon nehéz “kigyógyulni”.

Összefoglalásként: Ne ijedjünk meg, legyünk türelmesek, és ha többször előfordul, keressünk fel egy szakembert!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top