nlc.hu
Trend
Etetés

Etetés

Nem kell nagy tudomány ahhoz a felismeréshez, hogy normál üzemmódban kedvencednek is szüksége van megfelelõ mennyiségû és minõségû tápanyag– és folyadékbevitelre.




Az állatkereskedésekben különböző tápok és szárazmagkeverékek színes kavalkádja fogad, csak győzzél válogatni. Alapellátásnak kiválóak ezek a termékek, és az áruk sem olyan eget rengetően magas – 400-500 Ft-ért akár egy egész hónapra bespájzolhatsz belőlük. Ha jó pontot akarsz szerezni kedvencednél, vagy egyszerűen csak fontos számodra az egészsége, kedveskedj különféle gyümölcsökkel, zöldségekkel (sárgarépa, saláta, káposzta, alma).

A kellemeset a hasznossal összekötve száraz kenyérhéjjal is “lekenyerezheted”, mert ez egyrészt igazi csemegének számít köreikben, másrészt fogkoptatásnak sem utolsó.

Ha magkeveréket használsz, figyelj arra, hogy ne csak a finom falatok (napraforgó, mogyoró) közül mazsolázzanak, ugyanis rendszerint ezek az ízletes magvak a legzsírosabbak, és ugye te sem vennéd a lelkedre, ha kis barátodat végül fogyókúrára kéne fognod?





A magokat szervírozhatod egy kisebb edénykében is, de nem árt némi körültekintés, ugyanis a műanyag tálkát a másodperc tört része alatt teszik a semmivel egyenlővé, a fémből készülteket pedig könnyen felborítják. Talán a kerámia az, ami felett nem tudnak győzedelmeskedni. Ami az itatást illeti, a legegyszerűbb, ha veszel egy önitatót, amelyből egy kis csövön keresztül tudnak inni, neked csupán arra kell figyelned, hogy ne csöpögjön, mert elázhat az egész ketrec.





Egy dolgot jól jegyezz meg:
tálkában soha ne adj ivóvizet! A rágcsálók ugyanis nagyon rendetlenek: tele fogják szórni magokkal, forgáccsal, belemásznak, pancsolnak benne. Csupán egyetlen dolgot nem fognak csinálni: inni belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top