nlc.hu
Trend
Az FHB Bank lakáshitele

Az FHB Bank lakáshitele

A bankok hitelkonstrukciói nem sokban különböznek egymástól. Most az FHB bank lakáshitel-konstrukcióját emeljük ki.





A kölcsön célja

A kölcsön használt, illetve új építésű, önállóan forgalomképes társasházi, sorházi, lakásszövetkezeti lakás vagy lakóház vásárlásához vehető igénybe. Lakásvásárlási kölcsönnel egyidejűleg felújítási, bővítési vagy korszerűsítési kölcsön is kérhető.


A kölcsön mértéke

A nyújtható kölcsön minimális összege 1.000.000 Ft, maximális összege a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értékének 60 %-a. (A hitelbiztosítéki érték a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) forgalmi értékénél – az adott ingatlan minőségétől, műszaki állapotától, fekvésétől, stb. függően – kb. 10-20%-kal alacsonyabb érték.)

A kölcsönfelvevő(k) részére ténylegesen nyújtható kölcsön összegét az FHB általában az alábbi szempontok együttes vizsgálatával határozza meg:

• a kölcsönfelvevő(k) által igazolt jövedelem,
• a kölcsönkérelemben közölt információk alapján elvégzett ügyfélminősítés,
• a fedezetként felajánlott ingatlan(ok) – jogszabályi előírások alapján számított – hitelbiztosítéki értéke;

A kölcsön a saját források kiegészítésére szolgál, összege – kiegészítő ingatlanfedezet bevonása esetén – legfeljebb az ingatlan (ingóságokat nem tartalmazó) vételárának 80%-át érheti el. A saját forrás felhasználását az FHB a kölcsön folyósítása előtt ellenőrzi.

 




A kölcsön futamideje

A kölcsön futamideje a kamatperiódus hosszától függetlenül minimum 5 év, maximum 20 év. Egyedi elbírálással 20 évet meghaladó (maximum 35 éves) futamidőt is engedélyezhet az FHB. A kamatperiódusok időtartama egy, illetve öt év lehet, melyek közül az ügyfél szabadon választhat.


Egyéb díjak, költségek, kamatok

Az FHB által alkalmazott kamatok, költségek, illetve díjtételek megfizetésének és számításának módját a mindenkor érvényes Lakossági Hitelezési Üzletszabályzat, mértékét a mindenkori Hirdetmény tartalmazza. A kölcsönkérelem benyújtásával egyidejűleg a fedezetül szolgáló ingatlan értékének megállapításával felmerülő banki költségek fedezetére ingatlan értékbecslési díjat kell fizetni, melynek mértékét a mindenkori Hirdetmény tartalmazza.

A szerződéseket közjegyzői okiratba kell foglalni, melynek – a közjegyző kedvezményes díjszabása által megállapított – költségeit a kölcsönfelvevő viseli és a közokirat aláírásakor kell megfizetnie.
A jelzálogjog bejegyzés, illetve törlés – jogszabályban meghatározott mértékű – illetékét szintén a kölcsönfelvevő viseli.


Kölcsönfelvevők





Lakossági kölcsönt minden nagykorú, cselekvőképes devizabelföldi magánszemély igényelhet. A kölcsönfelvevők életkora a kölcsön végső lejáratának időpontjában nem haladhatja meg a 65 életévet. A kölcsön felvevője lehet egy, illetve több személy, akik a kölcsöncéllal érintett ingatlanban legalább résztulajdonnal rendelkeznek vagy a megvásárlandó ingatlanban tulajdoni hányaddal rendelkezni fognak.


A kölcsön ingatlanfedezete

A kölcsön ingatlanfedezeteként az FHB csak Magyarország területén lévő, önállóan forgalomképes és tehermentes ingatlant fogad el.

A kölcsönök törlesztése minden esetben havonta történik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top