Trend

Németh Kristóf

Nem volt hányattatott gyerekkora, színészfamíliából sem született. Semmi bulváros sztereotípia. Nézzük honnan hova.




Németh Kristóf 1975 november 5-én született Budapesten. Vonzalma és tehetsége a színészet iránt hamar megmutatkozott. Hetedik osztályos korától az intenzív színészi munka nem tette lehetővé, hogy a hagyományos iskolai keretek között tanuljon tovább, ezért magántanuló lett. Ettől kezdve élete a színházakban, filmgyárakban és a tévében zajlott. A Színház és Filmművészeti Főiskolára készült, ahova elsőre felvették.
Gimnáziumi évei alatt egyre-másra nyerte a versmondóversenyeket, szép magyar beszédéért Kazinczy-díjat kapott.

Benedek Miklós osztályában szerzett diplomát 1998-ban. Kétévi Vígszínházi gyakorlat után 1998-tól a Budapesti Kamaraszínház társulatának tagja. 1997-ben már rendezett; ezt követően felvették a Főiskola posztgraduális rendező osztályába. 1999-től kezdve pedig a Barátok Közt egyik főszereplője.

Játszott 22 színműben, hét nagyjátékfilmben, hat tévéjátékban, sorozatban és sok egyéb TV-s, rádiós és szinkronprodukcióban.
A Magyar Televízió két portréfilmet is készített róla, színházi munkája elismeréséül 2000-ben Gobbi Hilda Díjjal tüntették ki. A művész sokoldalúságát és fáradhatatlanságát bizonyítja, hogy 2002. január 1-jétől a gödöllői Petőfi Sándor Művelődési Központ Kht. Ügyvezető igazgatójaként is tevékenykedik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top