nlc.hu
Trend
Már csak egy tucat hét

Már csak egy tucat hét

Esküvõi határidõ naplónk végéhez közeledünk. Most igazán fontos a gondos tervezés és idõzítés, különben hónapok munkája veszhet kárba. Mi megteszünk minden tõlünk telhetõt.




Fodrászhoz menni és az esküvői frizurát megtervezni. Egyben előjegyezni nála a későbbi időpontokat. A frizura kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy milyen fejdíszt szeretnénk a ruhához. (Ez persze fordítva is történhet: a fejdíszt igazítjuk a frizurához.) Az esküvői haj >>

Meghívókat, ültető- és menükártyákat kiválasztani, megrendelni. Lehetőleg a pontosan kiszámított darabszámmal, tervezett szöveggel menjünk a szaküzletbe. Meghívók, menü-, ültető- és köszönőkártyák >>

Meghatározni az esküvői programot, a nagy nap menetét. Gondoljuk végig már most, mi mindenre kell felkészülnünk az esküvő napján. Nem kell mindent magunknak csinálnunk! Különösen a vendégeket is érintő programoknál rendeljünk minden ponthoz egy felelőst, akivel előzetesen egyeztetjük a részleteket. Például a legjobb barátnő érkezéskor kioszthatja az autókat díszítő szalagokat a sofőrnek, majd sorba állíthatja a koszorúslányokat a templom előtt.





Az étterem vezetője gondoskodjon arról, hogy az ülésrend szerint minden vendéget az asztalához kísérjenek (ne kelljen elolvasnia a nagymamának százötven ültetőkártyát, mire megtudja, hol az ő helye stb.). Ha már most (és nem az esküvő előtti este) összeállítunk egy programot, a hátralevő időben lesz alkalmunk csiszolni, mert biztosan folyamatosan eszünkbe fognak jutni aranyat érő gondolatok…





Ha otthon ünnepelünk, ki segít?

Már most illik felkérni azokat a személyeket, akik sütnek, főznek, felszolgálnak és a háttérben ellátják a teendőket a lakodalom alatt. Rokon, jó barát segíthet hetekkel, napokkal előtte, egészen az esküvő délelőttjéig, de ezután már ne fogadjuk el ajánlkozását, biztosan ő is meghívott vendég. Ez esetben ne dolgozzon tovább, ünnepeljen ő is!

A vendéglistát ellenőrizni, esetleg kiegészíteni és végleg eldönteni, hogy hány fő hivatalos a vacsorára is (amennyiben nem mindenki).





Esküvői meghívókat személyesen átadni vagy postán elküldeni. Azon vendégek részére, akik távolról érkeznek, nem árt rajzolt térképet is mellékelni, ha kevés a helyismeretük.

Megbeszélés a fényképésszel a műtermi és esküvői, esetleg más helyszíni (pl. szabadtéri) felvételek miatt. Örök emlékű fényképek >>

Az eskető pappal a ceremóniát részletesen egyeztetni. Ha szükséges, megbeszélni egy főpróbát a koszorúslányokkal együtt, egy héttel az esküvő előttre.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top