nlc.hu
Trend
Csokoládé

Csokoládé

Ismeretlen, titokzatos fiatal nõ, Vianne Rocher érkezik a kis faluba, Lasquenet-be, és megnyitja "csokoládézóját" – a tenyérnyi kávézóval kombinált csokoládéboltot.




Végre van egy hely, ahol elsuttoghatók a titkok, megszellőztethetők a sérelmek, kipróbálhatók az álmok. Csakhogy a csokibolt épp a templommal szemközt nyílik meg, ráadásul a nagyböjt, az önmegtagadás hagyományos évadjának kezdetén. Reynaud atya, a falucska felháborodott plébánosa úgy látja, a jövevény súlyos veszélyt jelent nyájára. Bűnösnek nyilvánítja az áruját, s ezzel kitör köztük a csokoládéháború. Amikor pedig Vianne húsvétra csokoládéfesztivált szervez, a falu egész közösségét megosztja e háborúság…

Íme az első olyan regény, amelyben a csokoládé elfoglalja a maga méltó helyét. A tartalmas, okos és franciásan pajzán könyv valamennyi érzékszervnek irodalmi ünnepet kínál. A regényből készült film világszerte hatalmas sikerrel aratott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top