Trend

Dolce vita

Az olasz borokat kortyolva az ember megérzi, mit is jelent élvezni az életet. A pékségekbõl kiáramló friss kenyérillat, az olívabogyó zamata, a halak, tészták felejthetetlen íze emlékezetessé teszik nászutatokat.





Érdemes egyik úti célnak Rómát választani. Nagy élmény az olasz fővárosban eltölteni egy pár napot, akár egy hetet is. A számos nevezetesség megtekintése mellett egy kicsit úgy élni, ahogy az olaszok. Kávézókban üldögélve figyelni a pezsgő várost, kis éttermekben ismerkedni az olasz konyha igazi ízeivel.





Aki elég belevalónak érzi magát, az bérelhet kismotort, és a dudaszótól hangos utcákon közlekedve ismerheti meg Rómát. Bár ennek az éjszakába nyúló hangzavarnak sajátos hangulata van, nem biztos, hogy könnyű mellette pihenni. Akik nyugodt éjszakákra vágynak (már ami a beszűrődő zajokat illeti), hangulatos kis szállodákat találhatnak csendes, eldugott utcákban.







Kattints a képre!
Sokak szerint egy valamirevaló nászút receptje mindenképp így kezdődik: „Végy egy gyönyörű, csendes tengerpartot…” Rómától délre, Nápoly alatt található Amalfi, Európa egyik legszebb partszakasza. Hajtűkanyarokban gazdag, tengerre néző utak kötik össze a kis parti városokat: Positanót, Amalfit, Salernót. A tenger mellett húzódó sziklákon rózsaszín és mézsárga kis házak, kávézók, ínycsiklandó illatokat árasztó éttermek szegélyezik az utat. A szabadon is burjánzó növényzet az igényesen gondozott közkerteket, és a villák kertjeit igazi kis paradicsommá varázsolják. A nyugalmat sugárzó környék látnivalókban is gazdag: az etruszk, a római és a középkori kultúra világába is bepillanthatunk.






Kattints a képre!


Amalfiból mindenképp érdemes ellátogatni Pompeibe, ahol a Vezúv ie. 79-es kitörése megörökítette az akkori élet egy pillanatát. Félelmetes élmény látni a pompei emberek utolsó, a vulkán kitörését megelőző mozdulatát. Emlékezetes egynapos program sétálgatni a korabeli paloták, mozaikkal és freskókkal díszített templomok, lakóházak és üzletek között.







Kattints a képre!
Ha nemcsak tengerpartra vágytok, hanem egy szigeten is eltöltenétek néhány napot, irány Szardínia. Bár Szardínia többek között görög, föníciai, és római fennhatóság alatt állt, mindvégig megőrizte sajátos, összetéveszthetetlen arculatát. Cagliari -a főváros- építészete színes, középkori hangulatot sugároz, emellett nagyon szép tengerpartja van. A szardiniai tengerpart a sajátos, olasz építészet remeke: az ízlésesen berendezett, lapos, mediterrán házakkal és a szőlőlugasok hűsében meghúzódó kisvendéglőkkel. Ha ez a nászút ötlet megnyerte a tetszéseteket, érdemes az utazást a nyár első felére időzíteni, vagy kora őszre, mivel az augusztus elég meleg és akkor az olaszok is szeretnek elutazni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top