nlc.hu
Trend
Misztikus számok

Misztikus számok

Számmisztikai sorozatunkat sokan kísérték figyelemmel - ám, azoknak, akik mégsem olvasták, álljon itt egy kis ízelítõ, hátha megjön az étvágyuk... (a vonatkozó linkek a cikk alján!)

A numerológia alapjai





A numerológia, azaz a “számtudomány” története nagyon régre vezethető vissza. Legtöbben mégis Püthagorasz görög filozófushoz kötik, aki több mint 2500 éve állította fel azt a tézist, miszerint a számok önálló (nem csak matematikai) jelentéssel bíró szimbólumok, s így a világegyetem minden egyes részlete megfejthető segítségükkel. Eszerint az ember, valamint sorsa is elemezhető az őt leíró adatok számokká alakításával. Hogy mik ezek? Püthagorasz szerint elsősorban nevünk jellemez bennünket – nomen est omen – és születésünk dátuma.

A módszer annyi, hogy a dátum, illetve a név betűihez tartozó számértékeket (a mellékelt táblázat szerint) összeadjuk, amíg egyjegyű számot nem kapunk.

Például 1968. november 17-e összeadva: 1+9+6+8+1+1+1+7=34=3+4=7.

Kivételnek számít, ha végeredménynek 10, 11 vagy 22 jön ki – ezek ugyanis mesterszámok, és különös jelentőségük van.





Születésünk dátuma életszámunkat adja meg, mely végzetünket, karmánk rendeltetését jelenti. Külön kell összeadnunk nevünk magánhangzóit, s így megkapjuk szívszámunkat, amely rejtett személyiségünkre utal, a mássalhangzók összege – kifejezésszámunk – külső megnyilvánulásainkra, teljes nevünk összeadva, azaz sorsszámunk pedig sorsunkra enged következtetni.

Gyakran nehéz eldönteni, melyik nevünkre – leánykori, férjezett, felvett vagy becenevünkre – alkalmazzuk a számításokat. Tulajdonképpen mindegyiket külön-külön kiszámolhatjuk, hiszen más információval szolgál, hogy milyenek voltunk fiatalon, hogyan ismer bennünket a családunk, vagy miképpen viselkedünk a munkahelyünkön.











































1 2 3 4 6 7 9 
A C D
J M N O P Q
S W Y Z   









A számok értelmezése





1.
Az egyes a megbonthatatlan, tökéletes egység, az isteni elv száma. Kifejez minden olyan szándékot, amely a “semmiből” hív életre dolgokat – a gondolat teremtőerejének szimbóluma. (Értelemszerűen nagyon ritkán jön ki, hiszen a 10-et nem kell tovább összeadni.)
2. A kettes a dualizmus, az egymást kiegészítő ellentét száma: a sötét és a világos, a meleg és a hideg, a jó és a rossz harcának szimbóluma. A Hold uralma alatt álló szám “viselőjének” lelkében együtt él a pokol és a mennyország, mégis kiegyensúlyozott ember marad. 




3.
A hármas a bölcsesség száma – a test, a lélek és a szellem tökéletes harmóniája, az egészség, a gazdagság szimbóluma. A Jupiter uralma alatt áll: viselője szerencsés ember, akit “elhord a hátán a sors”, s nem kell egzisztenciális problémákkal bajlódnia.
4. A négyes az örök körforgás végtelenségének száma. A keletiek szerint az újraszületés, az évszakok váltakozásának szimbóluma. A Föld jelképezi, viselője ezért megbízható, nyugodt, kényelmes ember, aki értékel minden földi jót, de nem kedveli a járatlan utakat.
5. Az ötös a szellemiség, az intellektus száma, az örök körforgásból való kilépés szimbóluma. A Merkúr uralja: viselője értelmes, fogékony, kiváló írás- vagy beszédkészséggel rendelkezik, logikusan gondolkozik és mindig rendszerezi az információkat.




6.
A hatos a művészet, a harmónia száma. Kifejezi mindazt, ami szép, kellemes, jó és nemes. A Vénusz, a szeretet bolygója uralja, így viselője érzékeny, romantikus lélek, aki mindig békés megoldásra törekszik, de az igaztalan dolgokkal szemben akár keményen is fellép.
7. A hetes mágikus szám – az illúzió, az álom szimbóluma. A Hold mint jelkép uralja, ezért viselője kiismerhetetlen, titokzatos ember, akit különleges megérzései vezetnek, belelát mások gondolataiba, és befolyásolni is képes a körülötte zajló dolgokat.




8.
A nyolcas az idő, a sors, a beteljesülés száma. Keleten a Karma, a görögöknél Kronosz, a rómaiaknál Szaturnusz képviselte szimbólum. Viselője komoly, megfontolt ember, aki megveti a könnyelműséget, és hihetetlen szívósságával éri el a kitűzött célokat.
9. A kilences az akarat teremtőerejének száma. A Mars uralma alatt áll, ezért a harc, az érvényesülés szimbóluma. Viselője energikus és nyughatatlan, mindig új kihívásokat keres, kalandvágyó, céltudatos, határozott ember, akit örökké hajt a vére. 




10.
A tizes a teremtett világ mesterszáma, a világegyetem végtelenségének és teljességének szimbóluma. Uralkodója a Nap, “Isten képmása”, ezért viselője rendkívüli kisugárzású, karizmatikus ember, aki már puszta jelenlétével felhívja magára a figyelmet.
11. A tizenegyes a természetfölötti erők mesterszáma. A Neptunusz uralma alatt áll, az anyagi világon túl létező dolgokat szimbolizálja. Viselője különleges képességekkel rendelkezik, “áthallása” van más síkokra, és megérzéseivel gyakran



korszakalkotó újításokat hoz létre. 
22. A huszonkettes a halhatatlanság, a megvilágosodás mesterszáma. A Plútó, az alvilág királya – Naprendszerünk legkülsőbb bolygója – uralja. Viselője a törvények felett áll, különc életet él, szélsőséges, őrült dolgokba keveredik, de mindig ép bőrrel megússza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top