nlc.hu
Trend
Veszélyeket rejtõ szemét

Veszélyeket rejtõ szemét

Szinte hetente lehet hallani újabb és újabb botrányokról, amelyek veszélyes hulladékok körül bonyolódnak. Akár akciófilmekbe is illõ jelenetek játszódnak le, miközben a veszélyes sav, lúg stb. elönti a környéket. De még otthon is produkálhatunk ilyet!





Ott van mindjárt két alapvető áramforrás, az akkumulátor és az elemek. Ezek ugyan (különösen a kisméretű szép színes elemek) egészen szelídnek, veszélytelennek tűnő dolgok, de valójában szintén veszélyes hulladékok, mivel maró, mérgező savakat tartalmaznak.






Veszélyes szemét

A cégeknek kötelező a veszélyes hulladékok szelektív gyűjtése.
Hogy kell ezektől megszabadulni? Semmiképpen ne dobd őket a szemétbe!

Az elemeknek a város igen sok pontján találsz szép zöld gyűjtődobozokat. Különösen iskolákban, közintézményekben gyakoriak. Ha ide dobod az elemet, nyugodt lelkiismerettel mehetsz tovább.

A MÉH szintén átvesz lakossági veszélyes hulladékot az akkumulátortól az elemekig. Sajnos ezért pénzt nem adnak, de legalább megszabadítanak tőle, anélkül, hogy szennyeznéd a környezetet. (Magánszemélyek veszélyes hulladékát a XV. kerületi Szántóföld utcában levő telephelyre vihetik. Tel.: 308-13-50)






Fémhulladék


Hiszen ez sem csak úgy keletkezik, hogy valaki lelopja a vezetéket, vagy felszedi a sínek mentén a biztonsági berendezéseket.

MÉH árak:
6mm alatti vaslemez: 6,7Ft/kg, 6mm feletti vaslemez: 8,9Ft/kg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top