nlc.hu
Trend
Nyár a télben

Nyár a télben

Ha úgy alakul, hogy télen mész férjhez és az Antarktisz túl hidegnek bizonyul ilyentájt, irány Thaiföld!





Ha erre a távoli ázsiai országra esik a választásotok, felejthetetlen napokat tölthettek Thaiföldön: nyüzsgő nagyvárosaiban, szinte már giccsesen gyönyörű tengerpartjain, szigetein; élvezhetitek remek fűszeres konyháját, s az emberek vendégszeretetét. Bangkokot mindenképpen érdemes meglátogatni, a színes ázsiai főváros forgataga nem hasonlítható az európai nagyvárosokhoz. Rengeteg látnivaló akad, templomok, romok, mesés keleti kincseket őrző múzeumok. (Ne felejtsétek, hogy Thaiföldön is csak az előírásoknak megfelelő ruhában léphettek be pl. a templomokba.)





Az ország egész területe gazdag különleges természeti kincsekben. Egyedülálló növény- és állatvilágát több, mint 80 nemzeti parkban figyelhetitek meg. Meglepően tiszta tavakban, vízesésekben, magas sziklafalakban gyönyörködhetnek az erre járók. Persze a nászutat tervezgetve sokan előnyben részesítik az „édes semmittevést”, melyre kiválóan alkalmasak a thai tengerpartok, és a partközeli szigetvilág.




Thaiföld egyik legkedveltebb üdülőhelye Phuket, mely város az India-óceán partján fekszik. Az útikönyvekben csak, mint „trópusi paradicsomot” emlegetik. Ezernyi zöldben pompázó trópusi erdő szegélyezi, strandjai – Bang Tao, Patong, Rawai – gyönyörű fehér homokos partszakaszokon húzódnak. Számos kis öböl csipkézi a partot, melyekben jól meg lehet bújni kettesben.





A tenger vize nyugodt, meleg, és nagyon tiszta. Akik szeretik a vízi sportokat, azok itt kedvükre válogathatnak: búvárkodhatnak, tengeri kenuzhatnak, vízisízhetnek, szörfözhetnek, vitorlázhatnak. A parton thai árusok kínálják fonott kosaraikból a finomabbnál-finomabb csemegéket: grillezett banánt, édes krumplit, banános palacsintát, friss jegelt gyümölcsöt, mangósalátát, kókuszpudingot…





A strandok napközben a fürdőzőktől, sütkérezőktől, napernyőktől színesek; éjszaka pedig egybefüggő „szórakozóhellyé” válnak, ahol jéghideg koktélokat, söröket, eredeti thai whiskey-t fogyaszthattok, nem is beszélve a thai konyha remekeiről. Felejthetetlen egynapos kirándulásokat tehettek Phuketből a közeli szigetekre. (Coral, Phi Phi, Racha szigetek) Elképesztően szép



környezetben strandolhattok ezeken a szigeteken, ahol általában csak egy-két halászkolónia található, de vannak olyanok is, melyek teljesen lakatlanok. Sokan csak fürdeni mennek át a szigetekre, akkor bizony szinte megtelnek a fürdőzőkkel. A legtöbb szigeten vannak bungalók, ahol megszállhattok, és miután 3, 4 felé hazahajóznak a strandolók, romantikus estét tölthettek el „kettesben”.





Phukethez hasonló városokat bőven találtok a part mentén (Pattaya, Similau), melyek közelében szintén gazdag szigetvilág található. November és február között érdemes Thaiföldre nászutazni, ahol ilyenkor száraz, és nem elviselhetetlenül meleg az idő. (30 napig vízum nélkül tartózkodhattok az országban.) Újdonsült feleségektől figyelemreméltó gesztus befizetni férjurukat egy üdítő thai masszázsra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top