nlc.hu
Trend
A szerencsések a kályha mellett

A szerencsések a kályha mellett

Úgy tûnik, a tél a napokban teljes erejével csap le ránk és persze négylábú barátainkra is. Ilyenkor fokozottan kell ügyelni rájuk, hiszen a hideg õket is ugyanúgy megviseli, mint minket. Csokorba gyûjtöttünk - a Zöld Magazin segítségével - egy pár tippet, amivel megóvhatjuk télvíz idején kedvenceinket.





1. tipp
Egyes kutyafajtákat téli szőrzetük kellően megvédi a hidegtől. Vannak azonban olyan fajták, (pl. yorkshire terrier, dobermann, stb.), melyek rövid, vagy ritkásabb szőre nem nyújt megfelelő védelmet. Ugyanez vonatkozik a kölyök, az öreg, a frissen nyírt illetve a beteg állatokra. Ezeket az állatokat semmiképpen se kényszerítsük hosszabb ideig a szabadban tartózkodásra. Hosszabb séták során adjunk rájuk kutyakabátot, mégha furcsának tűnik is, vagy megmosolyognak az emberek – elvégre kedvencünk egészsége az első.


2. tipp
Ahogy rövidülnek a napok és egyre több a sötét időszak, célszerű kutyádra fényvisszaverő nyakörvet adni. Ha kutyakabát is van rajta, arra is varrhatsz fényviszaverő csíkokat, hogy a sötét úton kutyusod is jól látsszon az autósoknak.

3. tipp
Ha befagyott tó vagy folyó mellett játszol kutyáddal, légy óvatos, nehogy ráugorjon a jégre, ha az beszakadhat alatta. Figyelj arra is, hogy a jégen való hancúrozás során kutyád megcsúszhat és komoly ficamot, sérülést szenvedhet.

4. tipp
Ha kandallód van otthon, tegyél óvintézkedéseket (pl. rakj elé rácsot), nehogy az állatok megégessék bundájukat, ha túl közel fekszenek a tűzhöz.





5. tipp
Akárcsak nyáron a meleg miatt, télen a hideg miatt ne hagyd egyedül kedvencedet a kocsiban! Ha jár a motor, a szén-monoxid sem tesz jót az állatoknak!

+ 1 tipp
Ne hagyjuk, hogy a téli hónapokban kutyánk, cicánk ellustuljon! Vegyünk nekik játékokat; kutyánkat sétáltassuk akkor is, ha zord az idő. (Ilyenkor több, rövid séta javallott.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top