nlc.hu
Trend
Tankoljunk energiát a kezünkkel!

Tankoljunk energiát a kezünkkel!

Indiában a kéztartásoknak nemcsak a táncok, a jóga vagy a meditáció során van jelentõségük, hanem a mindennapokban is, hiszen az ujjakon keresztül kozmikus energiával is feltöltõdhet az ember.

A mudráknak nevezett kéztartások befolyást gyakorolnak az idegeinkre, az érzelmeinkre, és segítenek az energiagátak felszabadításában. Naponta 5-10 perc is elegendő a gyakorlatok elvégzésére, s vitalitás, nyugalom és boldogság lesz a jutalmunk.






1. Szellemi frissesség
Tenyerünket felfelé fordítjuk és a combunkra helyezzük. Mindkét kezünkön összeérintjük a mutató- és a hüvelykujj végét. A hüvelykujj az idegrendszer középpontját, az Univerzumot szimbolizálja, míg a mutatóujj az embert. A kettő összeérintése szellemi frissességgel, bölcsességgel, nyugalommal ajándékoz meg.




 


2. Tisztánlátás és türelem
A középső ujj hegyét érintsük össze a hüvelykujj végével. A középső ujj a szilárdságot, a tisztánlátást, a türelmet, a felelősségérzetet és bátorságot szimbolizálja. A mozdulat elvégzése után könnyebben átlátjuk a bonyolult helyzeteket, gyorsan tanulunk, és amit megtanultunk, azt nem felejtjük el.





 


3. A félelmek legyőzése
A hüvelykujjat most a gyűrűsujj hegyével kell összeérintenünk. Ez az ihletettség, az új gondolatok, a különleges megoldások és a szakrális energiaközpont stabilizálásának gyakorlata. Ezután még a legrejtettebb félelmeinkkel is szembe tudunk nézni, olyannak látjuk a világot, amilyen, magunkat pedig sziklaszilárdnak érezzük. 








4. Jó kifejezőkészség

Már csak a kisujj van hátra, melyet hüvelykujjunk végéhez kell préselnünk. Hatására jobban megértetjük magunkat a környezetünkkel, olyanokkal is közös nevezőre juthatunk, akikről ez eddig elképzelhetetlen volt. Gondolataink nem csaponganak, világosan fejezzük ki magunkat, és nem veszünk el a részletekben. Jó ötleteink támadhatnak, amelyeket képesek leszünk megvalósítani.






5. A szexuális gátak felszabadítása
Kulcsoljuk imára a kezünket. A hüvelykujj alatti dombocskák összesimulnak, és máris szabadon áramolhat testünkben a jin és a jang energiája. Mivel megteremtettük a női és a férfi oldal közötti egyensúlyt, ez a kisugárzásunkon is megmutatkozik. Vonzerőnk növekedni fog, a szépség, a nyugalom, a harmónia, az érzékiség és a vágy különleges elegye leng körül bennünket.





 


6. Nőiesség és a szerelem
Nyomjuk egymáshoz a két tenyerünket a mellkasunk előtt úgy, hogy az ujjaink nyújtva és zárva legyenek. A női és a férfi csatornák egyensúlya ily módon megteremtődik: gondoljunk arra, akire már régóta vágyakozunk, és lelkünkön hamarosan beteljesülés ígérete hullámzik át.










7. A Föld energiájának összegyűjtése
Nyújtsuk ki mindkét kezünket egyenesen, oldalsó irányban a testünk mellett. A tenyerünk lefelé néz, az ujjainkkal kis gömböt formázunk, de az ujjvégek nem egymást, hanem a földet érintik. Lélegezzünk egyenletesen, mélyeket. Kétszer olyan hosszú ideig fújjuk ki a levegőt, mint ahogy beszívtuk. Most szippantjuk magunkba a föld mélyében rejlő energiákat.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top