Trend

A fõbb szerepekben

Ha igazi, korhû ruhát szeretnél, és nem rettensz vissza egy kis kutatástól, érdemes könyvtárban utánanézni, vagy esetleg konzultálni egy jelmeztervezõvel, milyen ruhákat is álmodtak a 20-as évek híres divatdiktátorai...




Coco Chanel, Sir Norman Hartnell, Jean Patou, Madeleine és Madeleine vagy Worth. Amennyiben nincs időd ennyire utána járni, álljon itt néhány ötlet, ami alapján elképzelheted az esküvői ruhádat.

A 20-as évek extravaganciáját idézi egy olyan ruha, mely elöl merészen rövid, hátul viszont rejtelmesen hosszú.


• Ha ejtett csípőjű ruhában gondolkozol, elképzelhetsz egy olyan fazont, mely felül egyenes vonalú, az alsó része pedig rakott.






• A ruhádat gyöngysorokkal díszítheted, rövid, egyenes szabású szoknyádat gyöngyökkel szegélyezheted.

• Ha nem ragaszkodsz a fehér színhez, a rózsaszín vagy a kék jó ötlet, melyek a 20-as évek kedvelt színei voltak.







Kattints a képre!


• Fejrevalókból igazán nagy a választék: rövid fátyol igazi virágkoszorúval, selyemvirág fűzér, kis selyem fejék, gyöngysorok.


• A harisnya és a harisnyakötő pimaszul szexi és a férfiközönség biztos elismerésére számíthatsz.






Haj és smink


A kor divatja szerint világos, élénk vörös rúzst ajánlunk, ami most különben is újra divatba jött. Bár manapság illik legalább egy kicsit barna bőrrel rendelkezni még télen is, a 20-as éveket idéző esküvőn mindenképp jobban mutat egy kicsit sápadtabb arcszín. A szemeket és a szemöldököt erősen kiemelheted.
Ha már minden stimmel, tökéletes választás egy jól eltalált, merész rövid haj, vagy egy bubi frizura.






A csokor

Csokorba kötött orchidea és liliomfejek, hosszan lenyúló szalaggal – és kész a 20-as évek menyasszonya.






A vőlegény


Az egyszerűbb szabású öltönyök legalább annyira hódítottak a korabeli esküvőkön, mint a nagyon elegánsak.
A hagyományos öltönyök ingmellesek voltak, széles reverrel és felhajtott nadrággal. A nagyon népszerű „jazz-öltönyök” vékony csíkosak voltak, testre szabott fazonnal és szűkülő szárú nadrággal.

Eleganciát sugároz a fehér sál, kesztyű, és ha nem riadunk vissza egy letűnt kor tipikus kiegészítőit „viselni”: már csak egy sétapálca hiányzik a teljes összhanghoz. 







A koszorúslányok

A koszorúslányok hordhatnak a 20-as éveket idéző csipke vagy szatén ruhát, rövid rojtos ruhát, a csípőjük magasságában köthetnek egy nagy selyem masnit. A kiegészítők egész hada áll rendelkezésükre: Hosszú gyöngysorok, egyik oldalon strucctollal díszített fejék, kis, karimátlan kalap, hímzéssel vagy gyöngyökkel feldobva; rojtos, selyem vállkendő, nagy karperecek, strucctollból készült legyező vagy egy napernyő.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top