Trend

Kártyából kiolvasott szerelem

A cigánykártyáról azt tartják, hogy a szerelem és a pénz kártyája. A kártyavetést kérõk legtöbbje pedig szinte csak erre kíváncsi. Így vagy ezzel te is? Ha igen, a legjobb jóslási módszer, amit választhatsz, a cigánykártya!





A szerelem kártyája

Ezt a lapot rakjuk körül akkor, ha a szerelem témája érdekel bennünket. A kártyán egy puttó vagy Ámor–Cupido látható. Illusztrációnkon Ámor szárnya pávatollakból áll. A páva a hiúság és a remény jelképe, a tollak végén látható „pávaszemek” sokasága valójában mindig nyitott, mindent látó és megfigyelő tekinteteket jelez: a szerelem vak, de mégsem lehet kitérni előle. Az egymás felé hajló rózsaágak szívet képeznek. Száruk tüskés, elszakíthatatlan kötelet formáz. A levelek kígyószerűen csavarodnak a szárak körül, a szerelem ösztön– energiáinak megfelelően.

A kártya a szerelem lehetőségét – vagy éppen lehetőségének hiányát – mutatja, attól függően, milyen lapokkal áll együtt. A vak istenség találomra lövi át áldozatainak szívét, sorsszerű rendelése ellen nincs mit tennünk. Áhítattal várjuk bekövetkezését, és rettegünk a túlfűtött állapottól, amit ez az érzés, a szerelem, jelent. Ez a kártya jelzi józan ítélőképességünk elvesztését. Mi magunk válunk az istenfiúcskává, aki sorsunkat beteljesítve döntést hoz. Olyan érzések felbukkanását jelzi, melyekről magunk sem tudtunk. Rózsaszín felhők, vattacukros, már– már giccsbe hajló barokkos ideál, eleve elrendelt perzselő érzelmek.
Azt is mutatja, hogy engedjünk utat a feltörő érzelmeknek, merjünk bátran lebegni ebben a földön túli eufóriában, mert nélküle nem ér célba a nyílvessző, nem hajlanak egymás felé a rózsák, nem jön létre a beteljesülés.


Jósoljunk szerelmet!





Rakjuk ki középre a Szerelem kártyáját. Keverjük meg a paklit kilencszer – mivel ez a kártyacsomag kulcsszáma – és rakjunk egy-egy lapot balra, fölé, alá és jobbra mellé, először úgy, hogy mindegyik lap arccal lefelé álljon. Egyesével fordítsuk meg a lapokat, a balra látható a múltat mutatja majd meg, amit magunk mögött hagytunk. A jobbra látható a jövőt, ami vár bennünket, akkor, ha a felül látható kártya jelentése van a gondolatainkban és az alul látható pedig az ösztöneinkben. 






Mit mutat meg a jóslat?

Azt mutatja meg, hogyan viszonyulunk a szerelemhez magához, ahhoz az élethelyzethez, amelyben vagyunk, sőt azt is, hogyan tudunk ezen a helyzeten javítani. Nem mutatja meg azonban teljes bizonyossággal a jövendőt, nem tudjuk meg belőle azt sem, hogy eljön-e az Nagy Ő még ebben az évben, vagy hogy beüt-e a lottó ötös. A kártyát és a jóslást ne keverjük össze elvárásainkkal és vágyainkkal, mert könnyen abba a hibába eshetünk, hogy a valóság helyett álomvilágban lebegve, a szőke herceg után vágyódva szépen elsétálunk a számunkra ideális barna kiskirályfi mellett. Az önmagát beteljesítő jóslat pedig egyáltalán nem biztos, hogy számunkra a legjobb jövendőt hozza el.


Szerelemről árulkodó lapok a Cigánykártyában:
A Szívkirály, a Szívkirálynő, a Szerelem, a Házasság, a Féltékenység lapjainak királyi ötöse, ám valójában minden lapban megbújik belőle egy pici.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top