nlc.hu
Trend
A jóga nem önsanyargatás!

A jóga nem önsanyargatás!

...amit a fejlõdés érdekében magadra kell erõltetni, hanem egy igazi öröm- és erõforrás, ami szárnyakat ad az életednek. Azzal, hogy jógázni kezdesz, nem fogsz elmenekülni az életbõl, nem fogsz elszakadni az emberektõl, nem bújsz ki a hétköznapi megpróbáltatások alól.




Nem kell eddigi életedből feladni dolgokat, bár ahogyan a jógázással egyre közelebb kerülsz énedhez, meglehet, hogy sok mindent át fogsz értékelni párkapcsolataidban, pályafutásodban. De ettől ne félj, mert az igazi utadat találod meg, amin járva mindig élvezni fogod az életet, mert rátalálsz valódi értékeidre, teljes összhangban személyiségeddel, álmaiddal, vágyaiddal, céljaiddal.

A jógázással tökéletes egészséget és egyensúlyt érsz el, egészségedet megvéded, a betegségeket megelőzöd. Egyensúly lesz testrészeid, idegrendszered részei, életed színterei (munka, játék, tanulás, szerelem) között, s ezt a kiegyensúlyozottságot te fogod megteremteni, mert értője leszel a megteremtés képességének.





A jóga edzésmódszer célja a teljes ellazultság elérése. A tested minden részét tudatossá kell tenned, öntudatodat be kell vezetni mindegyik testrészedbe, így képes leszel bármilyen hibát egyből észlelni, és rögtön kijavítani. Az énedet gátló és korlátozó múltbeli feszültségek, a jelenbeli merevség és a jövőtől való félelem fokozatosan el fog tűnni.





A módszer három jelenség együttese: mozgás, légzés és érzés, illetve mozdulatlanság, légzésvisszatartás és érzés. A különböző testhelyzetek légzéstechnikákkal összekötve alapvető változásokat hoznak a test működésében: ez párhuzamosan érinti az egész testet és terjed ki az elmére. A benned lévő (olykor abszolút nem ismert) feszültségek merevvé teszik az izmaidat, ízületeidet, tönkreteszik a belső szerveidet, szörnyűséges formákká alakítják az eredendően szép emberi testet. Így alakul ki minden betegség: a negatív gondolatok a test minden részén támadnak.





A munka azzal kezdődik, hogy a merev izmokat ki kell lazítani, a gyenge izmokat meg kell erősíteni, az alap légzéstechnikát el kell sajátítani. Ezután jöhetnek a testgyakorlatok. A testnek eredendően természetes, de a mai ember számára szokatlan gyakorlatokkal olyan helyzetbe kerülnek a csontjaid, melyek áldásosan ápolják és lazítják az ízületeket is. A pózok sokszor nehéznek tűnnek, de arra kell gondolni, hogy elvégzésük hatalmas élmény és erőforrás. A gyakorlatokhoz hozzátartozik az elme részvétele: összpontosítanod kell, figyelned a test minden rezdülését. Ez a testedre és szellemedre irányított precizitás és pontosság mentális tudatosságot fejleszt ki benned.






Így születik újjá benned a tartós egészség. Immunissá válsz a betegségekkel szemben a pozitív és negatív áramok egyensúlya miatt. A szervezeted a maga erejéből tartja fenn az egyensúlyt, míg a gyógyszerek csak a tested egy részét kezelték, csak a tüneteket tüntették el, a csökkent ellenálló képesség megmaradt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top