nlc.hu
Trend
Hol, hogyan és kivel jógázz?

Hol, hogyan és kivel jógázz?

Minél kevesebb ruha legyen rajtad, és ügyelj rá, hogy ne fázz, ne legyen huzat. Viszont a levegõ legyen mindig friss körülötted, lehetõleg folyamatosan cserélõdjön.




A talaj legyen sima és aránylag kemény, ami még nem bántja a csontjaidat. Nem kell elvonulnod a világ végére, csendet és magányt keresve. A mai világban jobb, ha inkább hozzászoksz a zajokhoz és kiszűröd őket: az a hang zavar, amelyiket hagyod, hogy zavarjon. De ha jó idő van, akkor masírozz ki a szabadba egy pléddel, és élvezd a természet közelségét.

Igaz, hogy tükörrel ellenőrizni tudod a pózok mozzanatainak részleteit, mégse használd, mert a tükörbe nézéssel automatikusan helyettesíteni fogod a belső odafigyelést. Ezenkívül rossz irányba terelhet, ha hiúságot vagy elégedetlenséget ébreszt benned.





Ha jól jógázol, izzadni fogsz: a gyakorlatok által keltett hő égeti ki a mérgeket a sejtekből. Legjobb, ha nem törlöd le az izzadságot, mert egyrészt hőpajzs a bőrödön, másrészt akkor még többet fogsz verejtékezni. Ha nagyon verítékezel, akkor kicsit lassíts a tempón, mert a mérgekkel együtt fontos ásványi anyagok is elhagyják a bőrödet.

A jóga magányos foglalatosság. A rendszeres gyakorlással megtalálod a saját tempódat. Társas foglalkozáson nem haladhatsz e szerint, nem hallgathatsz az ösztöneidre, hogy az adott mozzanatokban mi a legjobb a számodra. Jógázz sokat egyedül, mert sokkal több titok feltárul úgy előtted!

Te határozod meg, hogyan viszonyulnak társaid, családod ahhoz, hogy te jógázol. Ha nem kerítesz nagy feneket neki, akkor ők is egy természetes cselekedetedként könyvelik el, nem fognak furcsa és téves következtetéseket levonni belőle. Elég, ha annyit látnak rajtad, hogy örömmel végzed, és makkegészséges vagy.





A gyerekeket pedig próbáld meg megtanítani erre a csodálatos rendszerre! Ők imádják a játékot, a testmozgást. Mutasd meg nekik a jógát, mint egy jó kis mulatságot! S ne várd tőlük, hogy precízen és nagy odaadással utánozzanak. Nagy eredmény már az is, ha valamit elültetsz bennük, ami ha majd felnőnek, értékké válik és számukra is a legfontosabb az egészség lesz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top