nlc.hu
Trend
A bõrgomba

A bõrgomba

A nyári meleg beköszöntével, többen szembesülhetnek azzal a problémával, hogy bõrelváltozásaik palástolása helyett jó lenne fesztelenül, kényelmes ruhadarabokban járni, vagy nyugodtan vízpartra menni. Ha bármilyen kérdésed van, hívd ingyenes telefonszámunk: 06-80-201-466







Miért titkolná, ha gyógyítható? Minden második felnőtt szenved a bőr- és körömgombától
Magyarországon minden második felnőtt, legalább egyszer tapasztalhatja a gombák okozta kellemetlen és nem túl esztétikus tüneteket. Az előítéleteknek és a szégyenérzetnek köszönhetően, a betegek gyakran már csak kiterjedt fertőzés esetén fordulnak szakorvoshoz, pedig a bőrgombásodás gyógyítható! A bőrgomba kialakulásában számos hajlamosító tényező ismert, amelyek elősegítik a gomba spórák megtelepedését a bőrön. Hosszan tartó antibiotikumos kezelés, a végtagok elégtelen vérellátása, cukorbetegség, túlsúlyosság, a vitamin és vashiány, a nedves-párás munkakörülmények, valamint a bőr betegségei és sérülései mind-mind növelhetik a fertőzésveszélyt.







A bőr- és körömgomba gyógyítható!
A bőrgombásodás éles szélű, kör alakú, finoman hámló gyulladásos foltokkal jelentkezik. A foltok viszketnek, a széleken terjednek, középső részük néha spontán gyógyul. A gombák megjelenhetnek a piheszőrös bőrön, hajas fejbőrön, a nagyhajlatokban (lágyékhajlat, hónalj, mellek alatti redő) és a lábujjközökben (főként a negyedik és ötödik ujj között). Lábujjközi gombásodás esetén a bőr felázott, fehér színű, berepedt, viszket, és súlyosabb esetekben nedvezhet is. A nem kezelt gombás fertőzés átterjedhet a lábhátra, a talp felületére és a kórokozók megbetegíthetik a körömlemezt is.

A kezeletlen fertőzés nem csupán terjed, hanem olyan komoly szövődmények forrása lehet, mint az orbánc, az ekcéma vagy a nyirokérgyulladás. Kevesen tudják, hogy a modern gyógyszeres kezelésnek köszönhetően a bőrgombásodás diszkrét és praktikus módon gyógyítható, érdemes tehát minden esetben felkeresni a területileg illetékes bőrgyógyászati szakrendelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top