nlc.hu
Trend
Miért titkolnád, ha gyógyítható?!

Miért titkolnád, ha gyógyítható?!

Gomba. Neked mi jut eszedbe errõl a szóról? Nagyon sokunknak sajnos egy igen makacs betegség. A gombás megbetegedések a világ fejlett társadalmaiban népbetegségnek számítanak. Ha bármilyen kérdésed van, hívd ingyenes telefonszámunk: 06-80-201-466




A statisztikák szerint a magyar felnőttek közül minden második ember életében legalább egyszer megfertőződik.
A bőr- és körömgombásodás a legtitkoltabb betegségek közé sorolható. A takargatás és titkolás oka a betegséget kísérő kellemetlen, gyakran nem túl esztétikus tünetek, valamint a fertőzéssel kapcsolatos tévhitek és társadalmi előítéletek. Tény, hogy a fertőzést bárki megkaphatja, azonban a modern terápiás lehetőségeknek köszönhetően a betegség gyógyítható! Ma már szinte hihetetlen, hogy az 1920-as, 30-as évekig Európában – s így természetesen hazánkban is – ismeretlen volt a bőr- és körömgombás megbetegedés. A valószínűleg Afrikából kontinensünkre került betegség aztán viharos gyorsasággal terjedt el. Napjainkban a gombák életünk szerves részét képezik, és sajnos betegséget is okozhatnak.








Miért titkolná, ha gyógyítható? Minden második felnőtt szenved a bőr- és körömgombától
Az egészséges ember bőre ellenáll a baktériumok, vírusok és gombák károsító hatásának. Az egyensúly felborulása fogékonnyá teszi az embert a különböző kórokozókkal szemben, és így betegség, fertőzés alakulhat ki. A gombás betegség létrejöttében az egyéni hajlam döntő jelentőségű, amely mellett számos hajlamosító tényező ismert, amely elősegítheti a gomba spórák megtelepedését. Fontos tudnivaló, hogy a bőr- és körömgombás betegség önmagától nem gyógyul meg, az idő előrehaladtával a fertőzés nagyobb felületekre, sőt más testrészekre is átterjedhet. A kezeletlen fertőzés olyan szövődmények forrása lehet, mint az orbánc, az ekcéma vagy a nyirokérgyulladás.

A tünetek megszüntetésére a szakorvosi kezelés a legmegfelelőbb. A korrekt diagnózis és a hatékony terápia alapfeltétele, hogy a kórokozót a fájdalommentesen levett minta alapján, korszerű laboratóriumban határozzák meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top